AC Hotel by Marriott: Een samensmelting van kunst, design en comfort

Een tijdloos hotelconcept door Magdalena Federowicz-Boule en haar team

AC Hotel by Marriott in Krakau is een nieuw concept van de grootste internationale keten van luxe hotels. Het project combineert ruimtelijkheid met goed ontwikkelde functionele zones en is aangepast om het hoogste niveau van comfort voor gasten te garanderen. Het dynamische, driedimensionale ontwerp van het hotel staat in contrast met de eenvoudige, heldere, tijdloze interieurs.

De kleuren van de kamers zijn voornamelijk bruin en beige, waardoor je, ondanks de monumentaliteit van de hele opstelling, je niet overweldigd voelt en de interieurs gezellig zijn. Het Marriott-merk legt grote nadruk op het introduceren van kunst in zijn projecten, en in het Marriott AC Krakau is er veel van. Naast op maat gemaakte schilderijen komen we op elke hoek de werken van kunstenaars tegen. Speciaal ontworpen plaatsen voor prachtige, "natuurlijke" boomsculpturen, soms geïntegreerd in de muur, creëren een mini-galerij die de ogen van bezoekers behaagt.

De interieurs zijn de essentie van de klassieke Amerikaanse stijl. De architecten richtten zich op de natuurlijke kleuren van de aarde, bruin en beige, afgewisseld met delicate gouden accenten, en juxtaposeerden ze met nobele grijstinten en hout. Kunst speelt ook een belangrijke rol in het interieurontwerp. De combinatie van kunst, lokaal vakmanschap en groen dat onmerkbaar het interieur binnendringt, creëert een geweldig karakter van het interieur en laat een geweldige indruk achter.

De AC Hotel by Marriott Krakau, gelegen in het Blonia Park van Krakau, verwelkomt u met gezellige interieurs gevuld met natuurlijke materialen en kunst. De ontwerpers wilden dat het hotel zowel van buiten als van binnen esthetisch aantrekkelijk zou zijn, zodat het verblijf erin een gevoel van comfort en onpretentieuze luxe zou geven. De kleuren van de aarde zijn een knipoog naar de natuur die het hotel aan alle kanten omringt. Groen werd ook uitgenodigd in het interieur in de vorm van kamerplanten, groene muren en olijfbomen.

De Tremend-studio staat bekend om zijn unieke op maat gemaakte meubels en graphics. Ze hebben alle graphics voor tapijten ontworpen. Het Marriott-merk legt grote nadruk op het introduceren van kunst in zijn projecten, en er is veel van dit in een hotel in Krakau. Naast op maat gemaakte schilderijen komen we op elke hoek de werken van lokale kunstenaars tegen. Speciaal ontworpen plaatsen voor prachtige, "natuurlijke" boomsculpturen, soms geïntegreerd in de muur, creëren een mini-galerij die de ogen van bezoekers behaagt.

De AC Hotel by Marriott is een van de meest multifunctionele faciliteiten in Polen. Het is gelegen aan Blonia, de groene longen van Krakau, en tegelijkertijd dicht bij het stadscentrum. Het gepolijste ontwerp van maar liefst 300 kamers in de stijl van luxueuze minimalisme, creëert een samenhangende look van uitgebreide gemeenschappelijke ruimtes; dit alles draagt bij aan de uniciteit van het interieurontwerp gevuld met natuurlijke materialen en kunst. De gedachte achter het project was veelzijdigheid en eenvoud. Architecten zorgden vooral voor de creatie van de interieurs waar rust en verblijf een genot zou zijn.

Dit ontwerp werd bekroond met Zilver in de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2022. Zilveren A' Design Award: Toegekend aan top-of-the-line, creatieve en professioneel opmerkelijke ontwerpen die uitstekende expertise en innovatie illustreren. Deze ontwerpen, bewonderd om hun sterke technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheid, tonen een opmerkelijk niveau van uitmuntendheid en introduceren positieve gevoelens, verbazing en verwondering.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Magdalena Federowicz-Boule
Afbeeldingscredits: Tremend Photography by Piotr Gęsicki Photography by Klaudyna Czechowska
Projectteamleden: Magdalena Federowicz-Boule, Katarzyna Wawryniuk, Klaudyna Czechowska, Aleksander Dymkowski
Projectnaam: AC by Marriott
Projectklant: Magdalena Federowicz-Boule


AC by Marriott IMG #2
AC by Marriott IMG #3
AC by Marriott IMG #4
AC by Marriott IMG #5
AC by Marriott IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp