Huangpu Taste: Een Kunstzinnig Restaurant in Shanghai

Een Unieke Plek voor Interne Ontvangst en Dineren

In het hart van Shanghai's Lujiazui CBD, de meest geavanceerde economische positie van China, bevindt zich Huangpu Taste. Dit unieke restaurant is echter niet bedoeld voor het grote publiek, maar dient als ruimte voor interne ontvangst en dineren in een stedelijk kantoor. Het doel is om reistijd te verminderen en de efficiëntie op het werk te verbeteren. Met zijn abstracte vormen van bergen, stenen, waterreflecties en schaduwen van vissen, straalt Huangpu Taste een sfeer van stilte en harmonie uit.

Het ontwerp van Huangpu Taste is geïnspireerd op het concept van "landschap", waarbij bergen en water onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Deze elementen vormen vaak de grenzen van een land, een regio of zelfs een cultuur. Voor moderne mensen, die vaak een hectisch leven leiden, oefent het landschap nog steeds een grote aantrekkingskracht uit. Zelfs in sociale activiteiten en semi-werkgerelateerde situaties is het creëren van een rustige en ontspannen sfeer psychologisch bevredigend.

Het interieur van Huangpu Taste is zorgvuldig ontworpen om een warme en artistieke sfeer te creëren. Het plafond is bedekt met houtfineer, wat doet denken aan de vloer van een houten huis. De wanden zijn bekleed met geoxideerd koper, met een unieke textuur die niet kan worden gereproduceerd. De stoelen zijn gemaakt van riet en vertellen als het ware een verhaal uit het verleden, terwijl ze ons aansporen om het heden rustig tegemoet te treden.

Huangpu Taste beslaat een totale oppervlakte van 650 vierkante meter en is een indrukwekkende ruimte waarin kunst, architectuur en warmte samenkomen. Het ontwerp is een geslaagde integratie van traditionele elementen in een moderne omgeving. Het creëert een unieke ervaring voor de drukke stedelijke elite en voegt een vleugje levendigheid toe aan hun werkomgeving.

In de ruimte van Huangpu Taste zorgen de herhaling van verticale lijnen en de regelmatige indeling voor een gevoel alsof je je in een bamboebos bevindt, waar je kunt genieten van een drankje aan het kronkelende water. Het ontwerp nodigt uit tot interactie en biedt een gevoel van rust en sereniteit.

Het project van Huangpu Taste begon in november 2018 en werd voltooid in oktober 2019, beide in Shanghai. Het is een resultaat van diepgaand onderzoek naar de behoeften van de ruimte, waarbij rituelen, plezier en warmte centraal staan. Het ontwerp van Huangpu Taste is een eerbetoon aan de warme en gezellige sfeer van oude Jiangnan-hofjes en houten huizen, waar gerechten altijd de geur van vuurwerk en de natuurlijke aroma's hebben.

Huangpu Taste is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2021. Deze prestigieuze prijs erkent ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit. Het ontwerp van Huangpu Taste combineert kunst, wetenschap, design en technologie op een unieke manier en draagt bij aan verbeteringen in de kwaliteit van het leven.

Beelden met dank aan fotograaf Yongchang Wu, Huangpu Taste, 2019.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Black Lv
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer Yongchang Wu, Huangpu Taste, 2019. Image #2: Photographer Yongchang Wu, Huangpu Taste, 2019. Image #3: Photographer Yongchang Wu, Huangpu Taste, 2019. Image #4: Photographer Yongchang Wu, Huangpu Taste, 2019. Image #5: Photographer Yongchang Wu, Huangpu Taste, 2019.
Projectteamleden: Black Lv Liheng Wang Juju Hu Haoxin Huangfu
Projectnaam: Huangpu Taste
Projectklant: Black Lv


Huangpu Taste IMG #2
Huangpu Taste IMG #3
Huangpu Taste IMG #4
Huangpu Taste IMG #5
Huangpu Taste IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp