Wanwea Yun: Een Unieke Samensmelting van Peking en Sichuan Keuken

Ontwerper Jiang Min Creëert Een Unieke Eetervaring in Chengdu

Wanwea Yun, een restaurant geïnspireerd door de smaken van Peking en Sichuan, biedt een unieke eetervaring. Het project, ontworpen door Jiang Min, combineert de tradities van het oosten met het bruisende dagelijkse leven, waardoor bezoekers een gevoel van comfort en kwaliteit ervaren.

De naam Wanwea Restaurant is een homoniem voor "Wan Wei", wat "zoeken naar allerlei soorten voedsel en de methode om te koken" betekent, wat de onophoudelijke zoektocht van de horeca naar smaak symboliseert. De eigenaar, geboren in Sichuan, heeft bijna 30 jaar zijn talent voor Pekingeend in Beijing verfijnd. Het resultaat is een inventief restaurant dat echte Pekingeend en traditioneel Sichuaans eten combineert.

Wat dit project uniek maakt, is het streven naar een eetervaring die de verschillen tussen winkelcatering en commerciële catering onderzoekt. Elk privégedeelte in het restaurant heeft een aparte sofa rustplaats, theeproefruimte en eetruimte, zodat klanten volledig kunnen genieten van het ritueel van zitten, thee drinken en eten.

De belangrijkste materialen in dit project zijn hout, bakverf, geëlektroplateerd metaal en Surinaams zwart marmer. Het project beslaat in totaal 1800 vierkante meter. Het interieur is modern, eenvoudig, natuurlijk en artistiek, met een vleugje Sichuan en Beijing.

Het project begon in augustus 2021 in Chengdu en werd afgerond in januari 2023. De onderliggende onderzoeksinspiratie voor dit ontwerp is altijd gerelateerd aan de smaak van de gerechten. Op subtiele en multidimensionale wijze combineert Wanwea Yun Restaurant Sichuan-keuken met Beijing-keuken, traditie met moderniteit, en ruimte met voedsel om de culturele waarde van "harmonie tussen natuur en mens, harmonieus samenleven" perfect te interpreteren.

Het grootste ontwerpuitdaging was het installeren van een levensgroot kunstwerk genaamd "Wanwea" in de aankomsthal om te reageren op de merkconnotatie. Meer dan 100 verschillende soorten voedselzaden uit verschillende regio's van het noorden en zuiden werden omgezet in kristallen vierkanten met behulp van hars technologie, en vervolgens verdeeld en bevestigd aan de muur volgens regionale relaties, waardoor een esthetisch apparaat ontstond met zowel culturele waarde als artistieke schoonheid.

Deze unieke eetervaring is bekroond met de Zilveren A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2023, een erkenning voor top-of-the-line, creatieve en professioneel opmerkelijke ontwerpen die uitstekende expertise en innovatie tonen.

Alle rechten zijn voorbehouden aan J PLUS DESIGN WORKS, 2023.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Jiang Min
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer Qilun Cai, Wanwea Yun Restaurant, 2023. Image #2: Photographer Qilun Cai, Wanwea Yun Restaurant, 2023. Image #3: Photographer Qilun Cai, Wanwea Yun Restaurant, 2023. Image #4: Photographer Qilun Cai, Wanwea Yun Restaurant, 2023. Image #5: Photographer Qilun Cai, Wanwea Yun Restaurant, 2023.
Projectteamleden: Chief Designer: Jiang Min
Projectnaam: Wanwea Yun
Projectklant: Jiang Min


Wanwea Yun IMG #2
Wanwea Yun IMG #3
Wanwea Yun IMG #4
Wanwea Yun IMG #5
Wanwea Yun IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp