Void: Een Multifunctionele Kantoorruimte met Esthetische Waarde

Een Interieurontwerpstudio die Kunst en Leven Combineert

Deze tekst beschrijft het ontwerp van de multifunctionele kantoorruimte genaamd "Void" door Pei Chun Chiu. Het project is gelegen in Taichung City, Taiwan en werd voltooid in oktober 2020. Het ontwerp is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp in 2022.

Het ontwerp van "Void" is geïnspireerd door de atmosfeer en vorm, die de karakter en ziel van de hele ruimte vormen. Het primaire doel van dit project is om een interieurontwerpstudio te creëren die het concept van de ontwerper kan overbrengen naar de klant door middel van de compositie van verschillende elementen. Door middel van de doordringende en gelaagde ruimte, evenals de selectie en combinatie van ruimtelijke benodigdheden, wordt een kantoorruimte met esthetische waarde gecreëerd die kan samengaan met het dagelijks leven.

Een van de opvallende kenmerken van "Void" is het 7,5 meter hoge overdekte terras dat fungeert als het startpunt van de ruimte bij de ingang. Naast het introduceren van daglicht en het creëren van een indoor landschap, vormt het ook de kern van de hele ruimte. Elke ruimte is met elkaar verbonden om de interactie tussen hen te verbeteren. Het terras zorgt voor uitstekende verlichting in de ruimte, waardoor de kantoor- en ontvangstruimtes op de tweede verdieping worden gescheiden door twee verschillende hoogtes. Het terras brengt licht in de hele ruimte en stelt mensen in staat om eenvoudig de textuur en sfeer van de ruimte te ervaren.

Om de ruimte visueel te doorbreken en een gevoel van transparantie te creëren, zijn onzichtbare ijzeren ramen gebruikt als gordijnwanden. Dit materiaalelement draagt niet alleen bij aan de esthetiek van de ruimte, maar zorgt ook voor de veiligheid van het gebouw. Het gebruik van diverse ruimtelijke functies vormt de basis van het ontwerp, waardoor een enkele ruimte meerdere attributen kan hebben.

De "Void" kantoorruimte beslaat twee verdiepingen met in totaal 126 vierkante meter, waarvan 63 vierkante meter op elke verdieping. De begane grond herbergt het ontwerpbureau en een vergaderruimte met een centraal keukeneiland. Op de tweede verdieping bevindt zich het hoofdontwerpbureau en een ruime ontvangstruimte.

De ontwerper heeft gemeenschappelijke huishoudelijke vormen, materialen en meubels geïntegreerd in de ruimte en ze meerdere functies gegeven. De vergadertafel in de conferentieruimte wordt bijvoorbeeld uitgedrukt als een keukeneiland systeemkast, en de open kast wordt gebruikt als een displaykast voor bouwmaterialen. Hierdoor kan deze vergaderruimte ook dienen als een showroom. Het is gemakkelijk voor klanten om te ervaren hoe deze materiaalelementen in deze ruimte worden gebruikt en om deze ruimte als ontmoetingsplek te gebruiken.

Het ontwerp van "Void" bracht verschillende uitdagingen met zich mee. Het moest niet alleen een kantoorruimte zijn, maar ook een multifunctionele ruimte die wonen, ontspanning, ontvangst en tentoonstelling combineert. De ontwerper verspreidde de materialen, stijlen, ontwerpelementen en ontwerpconcepten die vaak worden gebruikt in interieurontwerp over verschillende hoeken, waardoor verschillende stilistische expressies in het project konden worden opgenomen. Door het ontwerp van de ruimte kunnen klanten het ontwerpconcept en de ontwerpesthetiek van de studio ervaren.

Met zijn 7,5 meter hoge terras opent "Void" de ruimte en biedt het verschillende hoeken die een uniek gevoel van hiërarchie geven. De atmosfeer en vorm zijn de karakter en ziel van de hele ruimte. Door de lege ruimte kunnen mensen binnen eenvoudig de textuur en sfeer ervaren. Met behulp van de doordringende en gelaagde ruimte, evenals de selectie en combinatie van ruimtelijke benodigdheden, is een kantoorruimte met esthetische waarde gecreëerd die kan samengaan met het dagelijks leven. Bezoekers kunnen in deze ruimte hun eigen thuisstijl vinden en definiëren.

De foto's van "Void" zijn gemaakt door Ar Her Kou Photography Studio.

Alle rechten met betrekking tot dit ontwerp behoren toe aan Puji Design.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Pei Chun Chiu
Afbeeldingscredits: Photographer: Ar Her Kou Photography Studio
Projectteamleden: Pei Chun Chiu
Projectnaam: Void
Projectklant: Pei Chun Chiu


Void IMG #2
Void IMG #3
Void IMG #4
Void IMG #5
Void IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp