De Notie: Een Abstracte Benadering van een Koffietafel

Een Ontwerp van Reding Ho

Inleiding

De Notie is een unieke koffietafel die geïnspireerd is door abstracte gedachtevormen. Ontwerper Reding Ho heeft met dit ontwerp een brug geslagen tussen rationeel design en warme, kleurrijke materialen. Met zijn onregelmatige stapeling van gekleurde bollen symboliseert deze tafel de perceptie en het verschil tussen dingen, en straalt het de sterke stijl van kunstenaar Reding Ho uit.

De Notie is het resultaat van een ontmoeting, een toevallige en bijna gewelddadige ontmoeting, zoals de Franse filosoof Gilles Deleuze ooit zei. Denken is als een dikke, kokende soep, een chemische reactie tussen innerlijke substanties en uiterlijke gevoelens, zwevend op het kokende oppervlak in halfvloeibare bubbels die voor onze ogen verschijnen als vloeibare vormen en kleuren die botsen, splitsen, desintegreren, barsten en vermenigvuldigen.

De Notie is gemaakt van hoogwaardige materialen en vakmanschap. Het tafelblad is gemaakt van marmer en de poten zijn gestapeld in een onregelmatige bolvorm. De concave en convexe glanzende lakoppervlakken weerspiegelen en accommoderen de textuur en temperatuur van het licht, waardoor een gevoel van visuele beweging ontstaat.

Met een hoogte van 75 cm en een diameter van 105 cm is De Notie een opvallend meubelstuk dat perfect past in elke ruimte. De ronde en gebalanceerde vorm van de salontafel integreert volledig met de omgeving, en de bescheiden maar opvallende uitstraling maakt het tot een kunstwerk in de ruimte.

Het belangrijkste visuele focuspunt van De Notie zijn de onregelmatige glanzende bollen, die verschillende rimpelingen reflecteren vanuit verschillende lichtbronnen, ongeacht de kijkhoek. Deze tafel nodigt uit tot interactie en gesprek, en voegt tegelijkertijd een vleugje kunstzinnigheid toe aan elke ruimte.

De Notie is ontworpen en vervaardigd in Taiwan. Het ontwerpproces was een uitdaging, waarbij abstracte gedachten en gevoelens werden omgezet in tastbare realiteit. Na verschillende keren verfijnen en herzien, en het berekenen van de draagkracht van de constructie, is dit unieke ontwerp tot stand gekomen.

Met De Notie heeft Reding Ho een meesterwerk gecreëerd dat de grenzen van design en kunst verlegt. Dit ontwerp is een eerbetoon aan de abstracte gedachtevormen en de kracht van kleur en materiaal.

De Notie is een winnaar van de prestigieuze A' Design Award in de categorie Beeldende Kunst en Kunstinstallatie Ontwerp in 2022. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp van De Notie wordt gerespecteerd vanwege de integratie van de beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken, en draagt bij aan een betere wereld.

Met De Notie heeft Reding Ho een meesterwerk gecreëerd dat de grenzen van design en kunst verlegt. Dit ontwerp is een eerbetoon aan de abstracte gedachtevormen en de kracht van kleur en materiaal.

Afbeelding credits: L'atelier Fantasia

Auteursrecht: Het auteursrecht behoort toe aan L'atelier Fantasia.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Idan Chiang of L'atelier Fantasia
Afbeeldingscredits: L'atelier Fantasia
Projectteamleden: Reding Ho
Projectnaam: The Notion
Projectklant: Idan Chiang of L'atelier Fantasia


The Notion IMG #2
The Notion IMG #3
The Notion IMG #4
The Notion IMG #5
The Notion IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp