Pikku: Een Duurzame Glazen Vaas Geïnspireerd op Zeepbellen

Een Uniek Ontwerp van Sini Majuri

Deze recycleglascollectie van kleine vazen is geïnspireerd op zeepbellen en romantische films. De filosofie achter de vaas is dat de kleine details in ons leven kostbaar zijn. In de hectische wereld is het belangrijk om aandacht te besteden aan een enkele bloem.

De Pikku vaas, ontworpen door Sini Majuri, is een handgevormde vaas gemaakt van gerecycled glas. Het ritme van het glasblaasproces zorgt ervoor dat elke vaas unieke spatten van kleur heeft die lijken op de dans van penseelstreken van abstracte impressionistische kunstwerken. Elke vaas heeft zijn eigen adem. Het is een metafoor voor de ziel van het object, waardoor het meer is dan alleen een interieurvoorwerp. Pikku combineert duurzaam denken met de Scandinavische ontwerpfilosofie.

De Pikku-collectie mixt de koele noordelijke stijl met grillige Finse glasblaastechnieken die de kleur vrij laten stromen tussen de glaslagen. De vazen zijn mondgeblazen en met de hand gevormd, gesigneerd en genummerd. Ze zijn verkrijgbaar in roze, blauw en paars.

De filosofie achter de Pikku-collectie is het creëren van kleine alledaagse objecten die vreugde en sereniteit brengen in ons dagelijks leven. Het moment waarop een studio-gevormde vaas met heldere kleuren wordt gebruikt, is speciaal. Wanneer het licht door het glas schijnt, komt de schaduw van het stuk tot leven en weerspiegelt het het innerlijke kleurenspel.

Het project begon in 2022 en werd voor het eerst tentoongesteld in het Museum of Fine Arts Eemil in Lapinlahti, Finland.

De Pikku-collectie experimenteert met het contrast van het glasmedium. Hoe volumineus glas er gewichtloos uit kan zien en hoe de optiek van het glas de beweging van kleur beïnvloedt. De collectie streeft ernaar gerecycled glas te reflecteren als een materiaal van hoge kwaliteit.

De creatieve uitdaging van het glasvaasproject is het gebruik van kleur op een abstracte manier en toch harmonieuze indrukken creëren. De schaal van het object is klein, waardoor het vinden van de balans tussen beweging en vorm uitdagend is. Het glasblaasproces van de collectie combineert traditionele glasblaastechnieken op een frisse en nieuwe manier.

De Pikku-vaascollectie is gemaakt van gerecycled glas. Het ritme van het proces zorgt voor unieke spatten van kleur in elk object. De collectie is geïnspireerd op zeepbellen en de dans van penseelstreken van abstracte impressionistische kunstwerken. Elke Pikku-vaas heeft zijn eigen adem. Het is een metafoor voor de ziel van het object. Pikku combineert duurzaam denken en de Scandinavische ontwerpfilosofie.

De Pikku-vaascollectie heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Fine Arts and Art Installation Design in 2022. Deze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren. Ze worden gewaardeerd voor het incorporeren van best practices op het gebied van kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, en dragen bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.

Afbeeldingscredits: Sofie Jokinen, Helsinki, Finland; Sini Majuri, Helsinki, Finland

Intellectueel eigendom: Sini Majuri, Helsinki, Finland


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Sini Majuri
Afbeeldingscredits: Sofie Jokinen, Helsinki, Finland Sini Majuri, Helsinki, Finland
Projectteamleden: Sini Majuri
Projectnaam: Pikku
Projectklant: Sini Majuri


Pikku IMG #2
Pikku IMG #3
Pikku IMG #4
Pikku IMG #5
Pikku IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp