Aeon: Een Reflectie van Tijd en Ruimte

Een Abstracte Sculptuurinstallatie door Jung-Mei Wou

Inleiding

De sculptuurinstallatie genaamd Aeon, ontworpen door Jung-Mei Wou, is geïnspireerd door het fabeltje aan het begin van het eerste hoofdstuk van de filosofie van Zhuangzi, genaamd "Een Gelukkig Uitstapje". Deze unieke creatie verkent de essentie van alle symbiotische fenomenen die elkaar lijken tegen te werken, maar tegelijkertijd van elkaar afhankelijk zijn. De abstracte sculptuur, het licht en de schaduw breken en verweven met de omgeving, en creëren niet alleen een schijnbaar echte ruimte, maar ook een illusie van het persoonlijke onderbewustzijn.

Deze sculptuur symboliseert de relatie van dualiteit en onderlinge afhankelijkheid door de combinatie van een grote walvis en vis-eieren in de zee. De vorm bestaat uit ronde gaten omringd door solide lichamen, die respectievelijk het grote en het kleine uitdrukken.

Deze sculptuur is gemaakt van gesmeed roestvrij staal. Het binnenste van de sculptuur gebruikt een roestvrijstalen skelet in een rasterpatroon als structuur, en het oppervlak is gemaakt van dunne platen roestvrij staal die zijn gesplitst, gesmeed, geklopt en gelast om de sculptuur lichtgewicht te maken. De ondersteuningspunten van de sculptuur presenteren de lichtheid van het kunstwerk met twee gebogen oppervlakken, en de ingenieuze balans van structurele mechanica wordt ook in dit werk gepresenteerd.

Deze sculptuur is een reflectie van tijd en ruimte, realiteit en fantasie, het moment en de eeuwigheid, die tegenstellingen lijken te zijn maar tegelijkertijd onderling afhankelijke symbiotische fenomenen zijn. De vorm interpreteert het contrast tussen groot en klein met de ronde gaten gevormd door het solide lichaam. Abstracte vormen, licht en schaduw breken en verweven met de omgeving, en het werk leidt de kijker naar de illusie van het persoonlijke onderbewustzijn wanneer het van dichtbij wordt bekeken.

Deze sculptuur is tentoongesteld op de Taipei World Trade Center Art Fair in april 2016 en heeft veel lof ontvangen. Het project nam een jaar in beslag, van het conceptmodel tot het voltooide werk.

Deze sculptuur is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Beeldende Kunst en Kunstinstallatie Ontwerp in 2023. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid belichamen. Ze worden gewaardeerd omdat ze de beste praktijken op het gebied van kunst, wetenschap, ontwerp en technologie integreren, sterke technische en creatieve vaardigheden vertonen en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.

Aeon is een meesterwerk dat de grenzen van kunst, design en filosofie verkent. Het nodigt de kijker uit om na te denken over de dualiteit van het leven en de onderlinge afhankelijkheid van tegenstellingen. Met zijn unieke vorm, lichtspel en symboliek is Aeon een intrigerend kunstwerk dat de zintuigen prikkelt en de geest inspireert.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Jung-Mei Wou
Afbeeldingscredits: Jung-mei Wou
Projectteamleden: Jung-Mei Wou
Projectnaam: Aeon
Projectklant: Jung-Mei Wou


Aeon  IMG #2
Aeon  IMG #3
Aeon  IMG #4
Aeon  IMG #5
Aeon  IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp