Islamitische Distilleerder: Een Duurzame Oplossing voor Watertekorten

Een innovatief ontwerp van Lihan Jin

Inleiding

Het Islamitische Distilleerder ontwerp, bedacht door Lihan Jin, biedt een duurzame oplossing voor watertekorten in gebieden zoals Cairo. Het ontwerp maakt gebruik van een unieke parapluvormige structuur om regenwater op te vangen en te distilleren tot drinkwater met behulp van zonne-energie. Dit innovatieve concept kan worden toegepast bij kleine moskeeën in Cairo en andere delen van de Islamitische wereld, waar water schaars is.

Design Inspiratie

Het idee voor het Islamitische Distilleerder ontwerp is ontstaan uit de vrijwilligerservaring van Lihan Jin in Cairo. Daar werd hij geconfronteerd met het wijdverspreide watertekort en de gebrekkige sanitaire voorzieningen. Het ontwerp is geïnspireerd op de lokale religieuze patronen en maakt gebruik van de bestaande materialen van de moskeeën. Hierdoor kan het ontwerp gemakkelijk worden geïntegreerd in de lokale gemeenschap.

Unieke Eigenschappen

Wat het Islamitische Distilleerder ontwerp onderscheidt van andere oplossingen, is de combinatie van functionaliteit en culturele relevantie. Moskeeën zijn de meest bezochte openbare plaatsen in de buurt, aangezien moslims vijf keer per dag bidden. Door de distilleerder te integreren in deze religieuze gebouwen, wordt de toegang tot schoon drinkwater verbeterd en wordt er optimaal gebruik gemaakt van de dagelijkse activiteiten van de lokale bewoners.

Realisatietechnologie

Het Islamitische Distilleerder ontwerp maakt gebruik van een dun membraan dat is bevestigd aan de bovenkant van de parapluvormige structuur. Onder invloed van zonne-energie verdampt het water dat zich onder het membraan bevindt en condenseert het op het membraan. Het gecondenseerde water stroomt vervolgens naar het laagste punt in het midden van de structuur, waar het wordt opgevangen en via leidingen naar watertanks of -kranen wordt geleid.

Conclusie

Het Islamitische Distilleerder ontwerp van Lihan Jin biedt een innovatieve en duurzame oplossing voor watertekorten in gebieden zoals Cairo. Door gebruik te maken van zonne-energie en de bestaande moskeeën te integreren, wordt schoon drinkwater toegankelijker gemaakt voor de lokale gemeenschap. Dit ontwerp is terecht bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Architectuur, Bouw en Structuur.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Lihan Jin
Afbeeldingscredits: Lihan Jin
Projectteamleden: Lihan Jin
Projectnaam: Islamic Distiller
Projectklant: Lihan Jin


Islamic Distiller IMG #2
Islamic Distiller IMG #3
Islamic Distiller IMG #4
Islamic Distiller IMG #5
Islamic Distiller IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp