Jin Yue Wan Sales Center: Een Eigentijdse Bestemming met Traditionele Chinese Architectuur

De Perfecte Samensmelting van Traditionele en Moderne Elementen

Gelegen in het hart van de Jiangnan-regio in China, is het Jin Yue Wan Sales Center geïnspireerd door de rijke waterlandcultuur. Het project haalt zijn inspiratie uit de beroemde Jichang-tuin in Wuxi en past traditionele tuinontwerptechnieken toe op architectuur, waarbij optimaal gebruik wordt gemaakt van de locatie. Met behulp van de Chinese architectuurstijl en elementen introduceert het de leefconcepten van Chinese binnenplaatswoningen en creëert het een elegante oosterse sfeer door de Chinese academische cultuur te behouden.

Het Jin Yue Wan Sales Center onderscheidt zich door zijn unieke eigenschappen en sterke punten. Cuizhu South Road leidt naar het meeslepende demonstratiegebied met zes tuinlandschappen. Het algehele landschapsplan put uit de drieduizend jaar oude wijsheid van het Jiangnan-tuinontwerp en absorbeert de essentie van de lokale Jichang-tuin en de cultuur van straten en steegjes. Het doel is om een eigentijdse bestemming te creëren met unieke tuinlandschappen. Traditionele technieken voor het stapelen van stenen, het ontwerpen van watersystemen, het rangschikken van planten, het installeren van rooster ramen en het bestraten worden toegepast.

De realisatie van het Jin Yue Wan Sales Center maakt gebruik van nieuwe technieken en optimalisatie van schaal, waardoor de gebouwen eenvoudig en licht lijken. Gevel details, zoals heldere, zachte stenen, champagnekleurige materialen en Chinese elementen, weerspiegelen de erfenis van traditioneel Chinees design. Het landschapspaviljoen in de tuin maakt gebruik van Chinese klassieke pen-en-gat verbindingen, die zijn gemaakt door oude ambachtslieden. Er is geen enkele spijker gebruikt tijdens het bouwproces.

Het Jin Yue Wan Sales Center is ontworpen als een demonstratiecentrum dat de traditionele binnenplaatsgebouwen in Wuxi weerspiegelt. De gevels en componenten combineren traditioneel vakmanschap met nieuwe elementen en incorporeren lokale culturele kenmerken en de iconische Neo-Chinese stijl. Elementen uit Chinese gedichten, boeken, rituelen en muziek worden gebruikt om de binnenplaatsscènes te verbeteren en een poëtische omgeving te creëren.

Het Jin Yue Wan Sales Center bevindt zich in Wuxi, China en het ontwerpproces vond plaats tussen 2020 en 2023. Het project is een perfect voorbeeld van hoe traditionele Chinese architectuur kan worden geïntegreerd in een eigentijdse omgeving. Het behoudt de charme en essentie van de Chinese architectuur en innoveert tegelijkertijd met moderne benaderingen om de Chinese gebouwen natuurlijker, moderner en dynamischer te maken.

Het Jin Yue Wan Sales Center is bekroond met de Zilveren A' Design Award in de categorie Architectuur, Gebouw en Structuur Ontwerp in 2021. Deze prestigieuze prijs erkent het uitmuntende vakmanschap, de innovatie en de technische kenmerken van het ontwerp. Het Jin Yue Wan Sales Center is een inspirerend voorbeeld van hoe traditionele en moderne elementen harmonieus kunnen samenkomen in een eigentijdse omgeving.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: C&D Inc. (Wuxi Subsidiary)
Afbeeldingscredits: C&D Inc. (Wuxi Subsidiary)
Projectteamleden: Zhang Shuo, Cui Xiaobing, Xie Meijuan, Gao Weijun, Jiang Chenlei, Weng Wei, Shen Shi, Liu Li
Projectnaam: Jin Yue Wan
Projectklant: C&D Inc. (Wuxi Subsidiary)


Jin Yue Wan IMG #2
Jin Yue Wan IMG #3
Jin Yue Wan IMG #4
Jin Yue Wan IMG #5
Jin Yue Wan IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp