Shang Yuan: Een Uniek Chinees Demonstration Center dat Traditionele en Moderne Elementen Combineert

Een Overzicht van het Ontwerp van C&D Inc.

Wuxi, China - Het Shang Yuan Demonstration Center, ontworpen door C&D Inc., is een uniek project dat de rijke geschiedenis van China combineert met eigentijdse lifestyle-elementen. Gelegen in de ecologische gordel van Wuxi, maakt dit project deel uit van de ambitie van de lokale overheid om het Grand Canal te transformeren tot een culturele en groene zone.

Het landschapsontwerp van Shang Yuan is geïnspireerd op de majestueuze vorm van de Verboden Stad en de traditionele Chinese rituelen. Het neemt ook elementen over van de binnenplaatsindeling van het Zomerpaleis en de kenmerken van Jiangnan-tuinen. Dit resulteert in een landschappelijk patroon van "één hal, twee assen, drie ingangen, vijf rituelen en zes tuinen". Elk van deze tuinen biedt een uniek uitzicht en combineert functionaliteit met landschapsarchitectuur, waardoor de sfeer van de Jiangnan-tuinen perfect samensmelt met de moderne levensstijl.

Het project maakt gebruik van traditionele architecturale elementen uit de Tang-dynastie, zoals de kenmerkende dakranden en hoeken. Elk gebouw is versierd met op maat gemaakte patronen die de esthetiek van die tijd weerspiegelen. Het landschapsontwerp omvat ook het concept van een "sponsstad", een nieuwe vorm van stedelijk regenwaterbeheer. De gebruikte materialen zijn doorlatend, drukbestendig, slijtvast, slipbestendig en gemakkelijk te onderhouden.

Het Shang Yuan Demonstration Center is ontworpen als een boeiende en functionele ruimte. Het neemt de lay-out en vorm van het Zomerpaleis over om een ​​magnifieke sfeer te creëren en absorbeert tegelijkertijd de levendigheid van de Jiangnan-tuinen. Door gebruik te maken van technieken zoals uitholling, geleend landschap en onregelmatige rangschikking, worden de landschappen binnen de beperkte ruimte verlengd, waardoor een smaakvolle traditionele esthetiek ontstaat die wordt gekenmerkt door "onbepaalde vormen binnen bepaalde wetten, actie door inactie".

Het Shang Yuan Demonstration Center bevindt zich in Wuxi, China. Het ontwerpproces duurde van september 2020 tot april 2021. Het project is bekroond met de Zilveren A' Design Award in de categorie Landschapsplanning en Tuinontwerp. Deze prestigieuze prijs erkent de uitmuntendheid en innovatie van het ontwerp, evenals de technische en artistieke vaardigheden die erin zijn verwerkt.

Het Shang Yuan Demonstration Center is een opmerkelijk voorbeeld van hoe traditionele en moderne elementen kunnen samenkomen in een uniek ontwerp. Het combineert de elegantie van de Verboden Stad en het Zomerpaleis met de charme van de Jiangnan-tuinen, waardoor bezoekers een meeslepende ervaring krijgen die de rijke cultuur van China weerspiegelt. Dit project is een ware blikvanger in de groeiende stad Wuxi en een inspiratie voor toekomstige ontwerpen die traditie en innovatie willen verenigen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: C&D Inc. (Wuxi Subsidiary)
Afbeeldingscredits: C&D Inc. (Wuxi Subsidiary)
Projectteamleden: Zhang Shuo, Cui Xiaobing, Xie Meijuan, Gao Weijun, Li Keke, Dai Wenjue, Yu Tian
Projectnaam: Shang Yuan
Projectklant: C&D Inc. (Wuxi Subsidiary)


Shang Yuan IMG #2
Shang Yuan IMG #3
Shang Yuan IMG #4
Shang Yuan IMG #5
Shang Yuan IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp