Grafa: Een Financiële Informatie App die Financiën Mooi Maakt

Een Innovatieve Benadering van Financiële Technologie

Financiën hoeven niet saai te zijn. Dat is het uitgangspunt van Grafa, een baanbrekende financiële data, nieuws en analyse platform dat gebruikers toegang geeft tot grote hoeveelheden informatie op een snelle en boeiende manier. Grafa is ontworpen door Heidi Cuthbert en haar team met als doel om financiën mooi te maken en massale adoptie te bereiken.

Grafa's inspiratie voor het ontwerp kwam voort uit de overtuiging dat financiën ook vermakelijk kunnen zijn. De app heeft een donkerblauwe achtergrond met lichtblauwe accenten, die de alertheid verhogen, reactietijden versnellen en de stemming verbeteren. Het ontwerp van de app moest schoon en naadloos zijn en de indruk wekken dat er geen kosten zijn gespaard.

Wat Grafa onderscheidt van andere financiële apps is de integratie van AI-gecurateerd videonieuws van gerenommeerde bronnen zoals Bloomberg, Reuters en Cheddar TV, evenals nieuws gegenereerd door Grafa's team van data-analisten en zakelijke journalisten. Gebruikers kunnen trends volgen en voorop blijven lopen met multi-asset datasets, waaronder Australische aandelen, wereldwijde valuta en cryptocurrencies.

Het UX-ontwerp van Grafa is ontwikkeld met behulp van Adobe's XD-product en de front-end van de app is oorspronkelijk gebouwd in React Native, maar later herbouwd in HTML. De app is gebouwd op de AWS-cloudinfrastructuur, waardoor snelle en wereldwijde schaalbaarheid mogelijk is. Grafa is beschikbaar op zowel de App Store als Google Play.

De uitdaging bij het ontwerpen van Grafa was het vinden van de juiste balans tussen design en snelheid. Het team ontdekte dat er een directe trade-off was tussen het detail van het ontwerp en de laadtijden van de app. Om het gewenste niveau van design te bereiken zonder snelheid op te offeren, moest de front-end van de app opnieuw worden opgebouwd in een eenvoudiger formaat. Na veel geduld en inspanning is het team erin geslaagd om zowel een prachtig ontwerp als snelle prestaties te bereiken.

Grafa werd gelanceerd in Australië in 2019 en de eerste release van de app was in november 2020. Na feedback van gebruikers over de laadsnelheid, werd de front-end van de app opnieuw ontworpen en gelanceerd in april 2021. Gebruikers zijn enthousiast over de huidige versie van de app en zien potentieel voor wereldwijde schaalbaarheid.

Grafa heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar directe concurrenten zoals Bloomberg, Yahoo Finance, Reuters en TradingView, evenals andere software-as-a-service bedrijven zoals Canva, Reddit en Netflix. Het ontwerp is ook geïnspireerd door Apple, dat bekend staat om zijn goede design over de hele productlijn. Psychologie, interviews met CEO's van concurrenten en uitgebreide gebruikerstests waren ook belangrijke factoren bij het ontwerpproces.

Grafa heeft een innovatieoctrooi aangevraagd en heeft al erkenning gekregen voor zijn ontwerp. In 2021 ontving Grafa de Bronze A' Design Award in de categorie Mobile Technologies, Applications and Software Design. Deze prijs erkent ontwerpen die uitblinken in creativiteit en vernuft en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Grafa heeft een nieuwe standaard gezet voor het ontwerp van financiële apps. Met zijn boeiende en vermakelijke benadering van financiële informatie heeft Grafa bewezen dat financiën niet alleen functioneel, maar ook mooi kunnen zijn.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Grafa
Afbeeldingscredits: All content owned by Grafa.
Projectteamleden: Heidi Cuthbert - Co-founder Jon Cuthbert - Co-founder Dan Petrie - Co-founder Mikey Couch - UX designer Tim Huegdon - Chief Technology Officer
Projectnaam: Grafa
Projectklant: Grafa


Grafa IMG #2
Grafa IMG #3
Grafa IMG #4
Grafa IMG #5
Grafa IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp