Myersventure: Een Nieuwe Dimensie in Sociale Interactie

Ontdek de Sociale App die Persoonlijkheidstests en AR Combineert

Met de lancering van Myersventure wordt de wereld van sociale netwerken verrijkt met een app die jongeren op een speelse manier verbindt. Deze app, die de Myers-Briggs persoonlijkheidstest als basis neemt, biedt een unieke mix van gamificatie en augmented reality om sociale interacties te bevorderen.

Leying Bi en Baocheng Chen hebben met Myersventure een platform gecreëerd dat zich niet alleen onderscheidt door zijn innovatieve integratie van smartwatches en smartphones, maar ook door de privacygerichte benadering en de rijke sociale functies. Het is een sociale app die niet alleen vermaakt, maar ook de sociale kwaliteit van jongeren verbetert door positieve feedbackmechanismen en de mogelijkheid om mensen in dezelfde omgeving te ontmoeten.

De kracht van Myersventure ligt in de gamified elementen en de integratie van augmented reality, waardoor een verwachtingsvolle omgeving voor nieuwe relaties en een avontuurlijke sociale reis ontstaat. Gebruikers worden op basis van hun persoonlijkheidstype toegewezen aan een 'planeet' binnen de app, waar ze stabiele gemeenschappen vormen met gelijkgestemden. De app moedigt gebruikers aan om aandacht te besteden aan de modekeuzes van anderen en bevordert zelfvertrouwen in sociale interacties.

De 'Imprint'-functie, geïnspireerd op het kinderspel van geheime tekens achterlaten, stelt gebruikers in staat om persoonlijke markeringen op de kaart achter te laten. Wanneer gebruikers langs deze locaties komen, worden ze via een zachte tik op de hoogte gesteld en kunnen ze met hun telefooncamera's de markeringen en bijbehorende informatie via AR-technologie bekijken. Dit verandert de realiteit in een levendige gemeenschap vol ontmoetingskansen.

De ontwikkeling van de app begon online in april 2022 en binnen vier weken was de functionaliteit en interface ontwerp voltooid. Na voortdurende aanpassingen en optimalisaties werd het project in juni 2023 afgerond. Het team heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar interpersoonlijke relaties en sociale behoeften, en heeft de software door meerdere iteraties heen verfijnd om tot de uiteindelijke interface te komen.

Myersventure stond voor de uitdaging om een overvloed aan functies te integreren zonder de gebruikerservaring te overbelasten. Door het aantal functies te verminderen en een lineaire flow te creëren, hebben Leying Bi, Baocheng Chen en hun team een naadloze ervaring gecreëerd voor nieuwe gebruikers. Het overbruggen van interacties tussen verschillende apparaten was een andere uitdaging die met succes is aangepakt door een consistente en gebruiksvriendelijke interface en interactieontwerp te ontwikkelen.

Als bekroning op hun werk heeft Myersventure de prestigieuze Iron A' Design Award in de categorie Mobiele Technologieën, Toepassingen en Software Design in 2024 ontvangen. Deze erkenning wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen, en die bijdragen aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Leying Bi
Afbeeldingscredits: Leying Bi
Projectteamleden: Chen Baocheng Tan Chuyan
Projectnaam: Myersventure
Projectklant: Myersventure


Myersventure IMG #2
Myersventure IMG #3
Myersventure IMG #4
Myersventure IMG #5
Myersventure IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp