Fetch: Revolutionaire App voor Tweedehands Markt

Ontwerper Jung Joo Sohn innoveert met AI en duurzaamheid

Fetch, een mobiele applicatie ontworpen door Jung Joo Sohn, biedt een vernieuwende ervaring in de aankoop, verkoop en het beheer van garanties van tweedehands producten. Deze app onderscheidt zich door het gebruik van AI en een focus op duurzaamheid.

In een wereld waar technologie en consumentengedrag snel evolueren, is er een groeiende behoefte aan innovatieve oplossingen die duurzaamheid, betaalbaarheid en gebruikerservaring verbeteren. Fetch speelt in op deze behoefte door een platform te bieden dat de aankoop en verkoop van tweedehands producten vereenvoudigt en tegelijkertijd de garantiebeheer optimaliseert. Het project, gestart in oktober 2019 in West Lafayette, Indiana, heeft in november 2023 zijn eerste ontwikkelingsfase voltooid.

De inspiratie voor Fetch kwam voort uit een onderzoek dat problemen identificeerde bij de aanschaf van producten, prijsonderhandelingen, kwaliteitscontrole en persoonlijke veiligheid op bestaande marktplaatsen. Een bijzonder aspect van Fetch is het beheer van garanties, dat vaak wordt verwaarloosd omdat informatie moeilijk te vinden is, wat leidt tot onderbenutte voordelen en gemiste kostenbesparingen.

Fetch onderscheidt zich door AI-gegenereerde beelden en een gebruiksvriendelijk garantiesysteem te gebruiken om producten voor te stellen op basis van reeds genoteerde items. Dit verhoogt het vertrouwen en gemak van gebruikers in tweedehands winkelen en bevordert duurzame keuzes. De app is ontworpen met behulp van Adobe XD, Adobe After Effects en andere prototyping-tools, met een focus op het optimaliseren van de gebruikerservaring binnen mobiele applicaties.

De interactie met de app is innovatief door de aanpak van productvisualisatie en garantiebeheer in de sector van tweedehands marktplaatsen. De AI-gegenereerde afbeeldingen fungeren niet alleen als een visueel aantrekkelijk platform, maar ook als een functionele catalogus van producten die het beslissingsproces van de gebruiker ondersteunen. De twee systemen werken naadloos samen, waardoor gebruikers gemakkelijk hun producten te koop kunnen aanbieden met alle benodigde informatie die door het garantiebeheersysteem wordt gelokaliseerd.

De uitdagingen bij het creëren van Fetch omvatten het ontwikkelen van geschikte aanbevelingen voor gebruikers en het begrijpen van winkelgedrag via diverse onderzoeksmethoden. Het team heeft deze uitdagingen aangepakt door AI-gegenereerde tools, een slim garantiesysteem en een handelsplatform te implementeren. Het resultaat is een gebruiksvriendelijke service die niet alleen de aankoop en verkoop van tweedehands producten vergemakkelijkt, maar ook een holistische oplossing biedt voor de uitdagingen die bestaan in huidige marktplaatsen.

Fetch is bekroond met de Zilveren A' Design Award in de categorie Mobiele Technologieën, Applicaties en Software Design in 2024, een erkenning voor topontwerpen die uitblinken in creativiteit, professionaliteit en innovatie. De ontwerper, Jung Joo Sohn, behoudt alle intellectuele eigendomsrechten op de app, die de manier waarop gebruikers tweedehands producten verkennen, kopen en uitwisselen, herdefinieert.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Jung Joo Sohn
Afbeeldingscredits: Jung Joo Sohn and Youri Chung, 2023
Projectteamleden: Jung Joo Sohn
Projectnaam: Fetch
Projectklant: Purdue University


Fetch IMG #2
Fetch IMG #3
Fetch IMG #4
Fetch IMG #5
Fetch IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp