Revolutionaire Bediening van Luchtvering

Spec Air: Innovatief Ontwerp van Oleg Sukhorukov

De brug tussen digitaal en tastbaar, Spec Air transformeert de ervaring van luchtvering in auto's door geavanceerde technologie en intuïtief ontwerp.

De fascinatie voor laaghangende auto's en de cockpits van ruimtevaartuigen heeft Oleg Sukhorukov geïnspireerd tot het creëren van Spec Air, een interface die de kloof tussen de digitale en de fysieke wereld overbrugt. De subtiele skeuomorfische ontwerpeffecten benadrukken de fysieke aanwezigheid en bevredigende interactie van echte objecten, wat een verfrissende afwijking is van het vaak steriele minimalisme in typische app-ontwerpen.

Spec Air, ontwikkeld door Spectrum, is een gamechanger op het gebied van automobiele luchtvering. Het biedt een ongeëvenaarde aanpasbaarheid waarmee gebruikers gepersonaliseerde profielen kunnen instellen voor verschillende rijomstandigheden. Of het nu gaat om een ritje door de stad of een off-road avontuur, met Spec Air kan de hoogte van de auto in realtime nauwkeurig worden aangepast voor optimale prestaties en comfort. Geavanceerde automatisering, gebaseerd op GPS en accelerometergegevens, past de vering automatisch aan, wat zorgt voor een soepele en dynamische rijervaring.

De mobiele applicatie van Spec Air is ontworpen met het oog op een naadloze verbinding tussen de fysieke afstandsbediening en de gebruikersinterface. Dit verbetert de gebruikerservaring, toegankelijkheid en functionaliteit. Belangrijke kenmerken zijn identieke knoppen en een visuele verbinding met de fysieke afstandsbediening, wat zorgt voor een intuïtieve bediening en een samenhangende gebruikerservaring. De app is ontwikkeld in Sketch en Figma, terwijl de fysieke afstandsbediening is vervaardigd uit aluminium met een soft-touch rubberen afwerking voor de belangrijkste knoppen.

De interactie met Spec Air verloopt via hoogteverstellingsmogelijkheden, aanpasbare instellingen en realtime datamonitoring. Het systeem werkt via een WiFi-verbinding die de smartphone van de gebruiker koppelt aan een speciaal geïnstalleerde besturingseenheid. Voor de modificatie van de auto zijn aanpassingen aan de vering en de installatie van een hoogwaardig luchtbeheersysteem vereist. De smartphone stuurt signalen om de luchtventielen te bedienen, waardoor de stijfheid en hoogte van de auto worden aangepast.

Spec Air is een project van Spectrum, gestart in Odesa, Oekraïne in februari 2019 en voltooid in februari 2024 in Portland, OR, VS. Ondanks de uitdagingen, waaronder de oorlog in Oekraïne die de voortgang aanzienlijk beïnvloedde, is het team erin geslaagd dit project tot een succesvol einde te brengen.

De ontwikkeling van een gebruikersinterface voor een luchtveringsysteem is een complexe taak die functionaliteit, esthetiek en veiligheid moet combineren. De uitdagingen varieerden van gebruiksvriendelijkheid en veiligheid in de technische aspecten tot stabiliteit en beveiliging in de draadloze verbinding. Spec Air is het resultaat van nauwgezette experimenten en belichaamt de toewijding aan innovatie door design en technologie te combineren om bestuurders ongekende controle over de prestaties van hun voertuig te bieden.

Spec Air is bekroond met de Iron A' Design Award in de categorie Mobile Technologies, Applications and Software Design Award in 2024. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Ze worden gerespecteerd voor het integreren van best practices uit de industrie en bekwame technische kenmerken, en dragen bij aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Oleg Sukhorukov
Afbeeldingscredits: Oleg Sukhorukov
Projectteamleden: Product Designer: Oleg Sukhorukov Product Engineer: Mykhailo Pashnyov
Projectnaam: Spec Air
Projectklant: Oleg Sukhorukov


Spec Air IMG #2
Spec Air IMG #3
Spec Air IMG #4
Spec Air IMG #5
Spec Air IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp