Kennis Capsules: Een Revolutionaire Mobiele App voor Geestelijke Gezondheid

Baidu Online Network Technology Beijing lanceert een AI-gedreven mobiele app om geestelijke gezondheid toegankelijker te maken

Geestelijke gezondheid is een van de meest verwaarloosde gebieden van de volksgezondheid, ondanks het feit dat ongeveer 1 miljard mensen wereldwijd eronder lijden. Kennis Capsules, ontworpen door Baidu Online Network Technology Beijing, is een mobiele app die deze kloof wil dichten door geestelijke gezondheidskennis op een boeiende en toegankelijke manier te presenteren.

De app maakt gebruik van AI-technologie om relevante geestelijke gezondheidsinhoud te selecteren en deze te presenteren in de vorm van korte video's van 3 minuten. Deze video's zijn nauwkeurig gerelateerd aan de diagnose- en behandelingsinhoud van de gebruikers, waardoor complexe geestelijke gezondheidskennis op een levendige en interessante manier wordt gepresenteerd.

De unieke eigenschappen van Kennis Capsules liggen in de technologie die het gebruikt om inhoud te realiseren en te pushen. AI herkent videomateriaal, haalt trefwoorden eruit, classificeert relevante inhoud en wordt vervolgens handmatig beoordeeld om de kwaliteit van de inhoud te waarborgen. Gebaseerd op het type inhoud en de kijktijd van eerdere consumptie, beveelt AI inhoud aan die vergelijkbare gebruikers interessant vinden en past deze in real time aan volgens het daadwerkelijke consumptiegedrag.

De interactie met de app is ontworpen om een ontspannen en plezierige ervaring te bieden. Gebruikers kunnen communiceren en dialogen voeren met een AI-diagnose- en behandelingsassistent. De app vermijdt ook het complexe proces van informatie screening voor gebruikers door intelligent en nauwkeurig inhoud te pushen op basis van hun profielen. Bovendien stimuleert de app het leerenthousiasme door virtuele lessen en leermogelijkheden met andere gebruikers.

De ontwikkeling van Kennis Capsules begon in november 2021 in Beijing en werd gelanceerd op 20 februari 2021. Het product is gebaseerd op de enorme inhoudsecologie van Baidu en verzamelt experts op het gebied van psychologie en andere velden. Het doel is om geestelijke gezondheidskennis te verspreiden door deze levendig en interessant te maken en gebruikers te helpen wetenschappelijke interventies te maken voor geestelijke gezondheidsproblemen.

De uitdagingen bij het ontwerpen van Kennis Capsules waren onder meer het intelligent en natuurlijk pushen van nauwkeurige inhoud naar gebruikers om geestelijke gezondheidskennis te populariseren en gebruikers aandacht te laten besteden aan geestelijke gezondheidsproblemen. Het product heeft ook bijgedragen aan het uitbreiden van meer basiskennis van thematische inhoud en heeft de inhoud meer dan 80 miljoen keer verspreid, zodat meer gebruikers gemakkelijk waardevolle informatie kunnen ontvangen.

Deze innovatieve mobiele app heeft de prestigieuze Bronzen A' Design Award gewonnen in de categorie Mobiele Technologieën, Toepassingen en Software Design in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid aantonen. Ze worden gewaardeerd voor het incorporeren van best practices in kunst, wetenschap, design en technologie, ze tonen sterke technische en creatieve vaardigheden en dragen bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Baidu Online Network Technology. Beijing
Afbeeldingscredits: Baidu Online Network Technology. Beijing
Projectteamleden: Yuan Lu Xiaoli Ping Yujie Shi Xiaowan Li Yong Zhang Xin Hu Lu Han Shi Ouyang Xingyu Gu Hao Li Jiali Ma Yuqin Gan
Projectnaam: Knowledge Capsule
Projectklant: Baidu Online Network Technology. Beijing


Knowledge Capsule  IMG #2
Knowledge Capsule  IMG #3
Knowledge Capsule  IMG #4
Knowledge Capsule  IMG #5
Knowledge Capsule  IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp