Elf: Een Innovatieve App Die Milieu- en Lichaamsgezondheid Verbindt

Ontworpen door Tiange Wang, Elf biedt gepersonaliseerde suggesties voor het verbeteren van de binnenomgeving en gedragsveranderingen

De meesten van ons brengen het grootste deel van onze tijd binnenshuis door, en de kwaliteit van onze binnenomgeving kan een aanzienlijke invloed hebben op ons comfort, welzijn en productiviteit. Elf, een app ontworpen door Tiange Wang, streeft ernaar deze elementen te verbinden en mensen te helpen gezondere levensstijlen te leiden door gepersonaliseerde coaching voor hun binnenmilieu gezondheid.

Elf onderscheidt zich door de verbinding tussen milieu- en lichaamsgezondheid te bevorderen. Het biedt gepersonaliseerde suggesties voor verbeteringen in de binnenomgeving en gedragsveranderingen. Met realtime milieu- en gezondheidsgegevens coacht en stuurt Elf de gebruiker over acties die ze kunnen ondernemen om hun dagelijks welzijn te verbeteren. Door middel van een gespreksgebruikersinterface en kleuren wordt de gebruiker begeleid om de belangrijkste milieu-eigenschappen te begrijpen die van invloed zijn op hoe hun lichaam zich voelt en presteert.

Het project is sterk interdisciplinair. Er is veel desktoponderzoek gedaan, er zijn interviews met experts gehouden en er zijn gegevens verzameld om diepgaande kennis te krijgen over hoe belangrijke milieumaatstaven interacties met het menselijk lichaam binnenshuis beïnvloeden. Er is ook een diepgaande concurrentieanalyse uitgevoerd om een unieke marktpositionering te vinden die de slimme omgeving, het welzijn en het vormen van gewoonten kruist.

Elf is een mobiele app voor zowel iOS- als Android-gebruikers. Het bevat interactieve en intuïtieve datavisualisatie bij het tonen van milieu- en lichaamsgezondheidsgegevens. De gespreksgebruikersinterface, ondersteund door AI, maakt tips en adviezen gemakkelijk te verteren en helpt het karakter van de app af te stemmen op een huiself om een sterkere emotionele aantrekkingskracht te creëren. Een machine learning-algoritme berekent persoonlijke comfortzones op basis van lichaamsgezondheidsprofielen en milieukenmerken om de personalisatie van advies te ondersteunen.

Elf neemt milieu- en lichaamsgezondheidsgegevens op, identificeert verbeterpunten, geeft suggesties en maakt het delen van informatie in de app mogelijk. Gebruikers beginnen met het instellen van een basis demografisch profiel, geolocatie, gezondheidsbelangen en gegevensverzameling. De app heeft vier hoofdgebieden: thuis (zie realtime milieuhighlights, actiegerichte tips en persoonlijke routinetijdlijn), gegevens (verken gedetailleerde gegevens), stam (deel inzichten) en profiel (bladwijzers en instellingen).

Elf is een innovatieve mobiele app die de verbinding tussen milieu- en lichaamsgezondheid bevordert door gepersonaliseerde suggesties te bieden voor verbeteringen in de binnenomgeving en gedragsveranderingen. Met realtime milieu- en gezondheidsgegevens coacht en stuurt Elf de gebruiker over acties die ze kunnen ondernemen om hun dagelijks welzijn te verbeteren.

Dit ontwerp werd bekroond met de Bronzen A' Mobile Technologies, Applications and Software Design Award in 2023. De Bronzen A' Design Award wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid aantonen. Gewaardeerd voor het opnemen van best practices in kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, tonen ze sterke technische en creatieve vaardigheden en dragen ze bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Tiange Wang and I-Yang Huang
Afbeeldingscredits: Image #1: Tiange Wang, I-Yang Huang, 2022. Image #2: Tiange Wang, 2022. Image #3: Tiange Wang, 2022. Image #4: Tiange Wang, 2022. Image #5: Tiange Wang, 2022.
Projectteamleden: I-Yang Huang
Projectnaam: Elf
Projectklant: Tiange Wang and I-Yang Huang


Elf IMG #2
Elf IMG #3
Elf IMG #4
Elf IMG #5
Elf IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp