Seismic Mobile: Een Revolutionaire App voor Seismische Beveiliging

Ontworpen door Oguzhan Topcuoglu, een stap voorwaarts in de wereld van beveiligingstechnologie

Seismic Mobile, een innovatieve mobiele applicatie ontworpen door Oguzhan Topcuoglu, biedt een unieke benadering van beveiligingssystemen door gebruik te maken van seismische sensortechnologie. De app, die de Silver A' Mobile Technologies, Applications and Software Design Award in 2023 won, belooft een revolutie teweeg te brengen in de manier waarop we denken over en omgaan met beveiliging.

De inspiratie voor Seismic Mobile kwam van de wens om een mobiele app te ontwerpen in plaats van een traditioneel handterminal, wat andere seismische systemen hebben. Deze unieke benadering verbetert de gebruikersmobiliteit en snelle reactie. Alle technische informatie is op een gebruiksvriendelijke manier georganiseerd. Voor een plezierige en boeiende interactie haalde Topcuoglu inspiratie uit computerspellen voor de radar- en alarmfuncties van de app.

Wat Seismic Mobile onderscheidt van andere apps, is het idee om een directe beveiligingsdienst voor faciliteiten te bieden op basis van seismische sensortechnologie. Het systeem bestaat uit sensoren, modems en een mobiele app die het hele systeem controleert, van sensoropstelling tot instellingen, radar en meldingen. De app is gespecialiseerd en eenvoudig te gebruiken, waardoor een extra handheld apparaat overbodig wordt. Ondanks de technische inhoud is de app gemakkelijk te gebruiken voor elke gebruiker, dankzij vertrouwde ervaringen uit dagelijkse apps.

De technologie achter Seismic Mobile omvat een hardwarepakket met 12 seismische sensoren die draadloos zijn verbonden met een mastermodem, ook wel een gateway genoemd. De mobiele app communiceert met het systeem via Bluetooth, WiFi, GPS en NFC-technologieën. De UX-UI-interactie en het prototype van de app zijn ontworpen in Figma Software.

De app is responsief voor alle schermformaten en universeel toepasbaar op alle Android- en iOS-telefoons. De app is verdeeld in vier hoofdsubmenu's voor elke functie: meldingen, radarsysteem, sensorlijst en instellingen. Rood, geel, blauw en grijs worden gebruikt om de berichten duidelijk over te brengen op een donkere achtergrond. Veranderende acties en de ondoorzichtigheid van afbeeldingen geven ook betekenisvolle inhoud weer.

De ontwikkeling van Seismic Mobile vond plaats tussen 2021 en 2022 in Ankara, Turkije. Gebruikersonderzoek, literatuurstudies en veldstudies werden uitgevoerd om de haalbaarheid van het ontwikkelen van een mobiele app voor dit apparaat te onderzoeken en om de behoeften en verwachtingen van de gebruikers te ontdekken. De inzichten waren gericht op het zo eenvoudig mogelijk houden van de interface. Het doel was om gebruikers te behoeden voor het leren van nieuwe interacties door vertrouwde ervaringen te bieden op basis van hun dagelijkse appgewoonten.

De grootste uitdaging van dit project was het draadloos bedienen van alle technische apparatuur via een mobiele app volgens dagelijkse levensgewoonten. Dit omvatte het activeren van een gateway, het koppelen ervan met een sensorgroep, het definiëren van de wereldlocaties van sensoren, het bekijken en bedienen ervan op een radarscherm, het verkrijgen van verschillende signalen, het onderscheiden of de feedback een gebeurtenis of een sensorfout is, en het overbrengen van deze informatie naar de gebruiker in een correcte kleurcode.

Seismic Mobile biedt een directe beveiligingsdienst voor faciliteiten in samenwerking met draadloze seismische sensoren. Het systeem bestaat uit sensoren, modems en een app die het op afstand beheren van sensoropstelling, instellingen, radars en meldingen mogelijk maakt. In plaats van een handheld apparaat biedt deze app het eenvoudige voordeel van alleen op uw mobiele telefoon te zijn. Ondanks de technische inhoud is het ontworpen voor dagelijks appgebruik. Zo is de interactie voor elke gebruiker eenvoudig. Alarmen, waarschuwingen en sensorstaten worden in verschillende kleuren op een donkere achtergrond weergegeven om ze gemakkelijk te herkennen.

Alle rechten op Seismic Mobile zijn voorbehouden aan Aselsan. Alle visuals zijn gemaakt door Oguzhan Topcuoglu. De app won de Silver A' Mobile Technologies, Applications and Software Design Award in 2023, een prijs die wordt toegekend aan top-of-the-line, creatieve en professioneel opmerkelijke ontwerpen die uitstekende expertise en innovatie tonen. Deze ontwerpen, bewonderd om hun sterke technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheid, tonen een opmerkelijk niveau van uitmuntendheid en roepen positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Oguzhan Topcuoglu
Afbeeldingscredits: All visuals are created by Oguzhan Topcuoglu. Video Sound credits: Royalty Free Music by AlexiAction from Pixabay
Projectteamleden: Oguzhan Topcuoglu
Projectnaam: Seismic Mobile
Projectklant: Oguzhan Topcuoglu


Seismic Mobile IMG #2
Seismic Mobile IMG #3
Seismic Mobile IMG #4
Seismic Mobile IMG #5
Seismic Mobile IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp