Odea: Een Holistische Financiële App voor Odeabank Klanten

Een Unieke Benadering van Investeringen

Odea, ontworpen door Odeabank A.S, is een super-app die fungeert als een uitgebreide financiële tool voor Odeabank klanten. Het is de eerste holistische investeringsoplossing op de Turkse markt. Met de visie om de toonaangevende "phygital" bank van Turkije te worden, biedt Odea een op maat gemaakte benadering van financiële producten die de groei van bedrijven ondersteunen en de adoptie van het digitale kanaal stimuleren.

Odea is ontworpen met het oog op gebruiksgemak en biedt klanten een overzicht van al hun financiële producten en saldi in één oogopslag. Dit geeft de gebruiker een gevoel van duidelijkheid en zorgt ervoor dat alle belangrijke informatie binnen handbereik is. Of het nu gaat om dagelijkse bankzaken of gedetailleerde investeringsinformatie, Odea maakt het gemakkelijk om toegang te krijgen tot de gewenste functionaliteiten en biedt een gepersonaliseerde ervaring.

De homepage van Odea is het startpunt van de ervaring en toont alle meest urgente acties en inzichten met betrekking tot de financiële situatie van de gebruiker. In het investeringstabblad kan de gebruiker de recente activiteiten op hun portefeuilles zien, gemakkelijk inzoomen op details en tegelijkertijd een overzicht behouden van de algehele financiële situatie. In het banktabblad heeft de gebruiker toegang tot alle dagelijkse bankfunctionaliteiten en -producten, maar kan ook de pagina personaliseren om de belangrijkste acties bovenaan weer te geven.

Odea is ontwikkeld met behulp van moderne technologieën en tools, waaronder React, React Native, TypeScript, NestJS, GraphQL, .Net 6 SDK, NodeJS, Redis en RabbitMQ. Het ontwerp is schaalbaar en gemakkelijk uitbreidbaar naar verschillende apparaten en schermformaten, waardoor het klaar is om gedetailleerd te worden uitgewerkt en aan het ontwikkelingsteam kan worden overgedragen.

Om Odea te realiseren, heeft het Odeabank CX Design Team uitgebreid onderzoek gedaan en samengewerkt met verschillende afdelingen binnen het bedrijf. Er zijn interviews gehouden met belanghebbenden, beoordelingen uitgevoerd van de oude Odeabank mobiele app en conceptprototypes, en benchmarks geëvalueerd in de financiële dienstverlening, zowel wereldwijd als lokaal. Daarnaast zijn er workshops, ideation sessies en gebruikerstests uitgevoerd om de gebruikerservaring te optimaliseren.

Odea is niet alleen een functionele en gebruiksvriendelijke app, maar ook een visueel aantrekkelijk ontwerp. Het is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Mobile Technologies, Applications and Software Design. Deze prestigieuze prijs erkent het innovatieve en creatieve karakter van het ontwerp, evenals de bijdrage aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Met Odea zet Odeabank een belangrijke stap in de richting van het realiseren van hun visie om de toonaangevende "phygital" bank van Turkije te worden. Door een holistische benadering van investeringen te bieden en de gebruikerservaring naar een hoger niveau te tillen, stelt Odea klanten in staat om hun financiën effectief te beheren en te groeien in de steeds veranderende wereld van fintech.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Odeabank A.S
Afbeeldingscredits: Image #1: Creator Odeabank CX & Design Team, 2023 Image #2: Creator Odeabank CX & Design Team, 2023 Image #3: Creator Odeabank CX & Design Team, 2023 Image #4: Creator Odeabank CX & Design Team, 2023 Image #5: Creator Odeabank CX & Design Team, 2023 Video Credits: Creator Hatice Anil Serim, 2023
Projectteamleden: Odeabank CX Design Team
Projectnaam: Odea
Projectklant: Odeabank A.S


Odea IMG #2
Odea IMG #3
Odea IMG #4
Odea IMG #5
Odea IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp