Baidu Wiki Virtual Zoo: Een Innovatieve Manier om Dieren te Ervaren

China's Eerste Live Zoo die Kennis, Zorg en Openbaar Welzijn Combineert

Sinds de uitbraak van COVID-19 zijn mensen zich bewust geworden van de kracht van de natuur, en China en de rest van de wereld hebben actief gestreden tegen klimaatverandering en dierenbescherming.

Baidu Wiki Virtual Zoo is China's eerste live zoo, die kinderen, tieners en mensen met beperkte mobiliteit in staat stelt om altijd en overal online naar dieren te kijken. In de live beelden kunnen mensen op een rustige manier het leven van dieren observeren en "dichtbij" komen. Het helpt mensen om meer te leren over dieren en hun begrip en kennis van biodiversiteit te vergroten. Daarnaast is er een programma voor het verzorgen en redden van zwerfkatten, waarmee het goede doel wordt bevorderd.

De Baidu Brain AI-technologie "katgezichtsherkenning" wordt gebruikt om zwerfkatten vrij te laten en om verwondingen en ziektes bij zwerfkatten te identificeren en ze op tijd naar het ziekenhuis te sturen voor onderzoek. Vrijwilligers zorgen dagelijks voor voedsel en water. Men kan ook online de leefomstandigheden van zwerfkatten bekijken en reddingsdiensten bieden via live interactie, waarmee het goede doel wordt bevorderd.

In de live beelden kunnen mensen zich onderdompelen in het leven van de dieren en ze van dichtbij ervaren. Men kan bladeren door verschillende soorten kennis en video's over dieren, waardoor er meer manieren zijn om kennis op te doen door middel van een combinatie van audio en visuele informatie. Daarnaast biedt het interactieve live interactie reddingsdiensten voor zwerfkatten.

Het project is gestart in Beijing in mei 2020 en is voltooid in mei 2020. Het is beschikbaar op de Baidu Applet sinds mei 2020. Tijdens het project zijn er verschillende onderzoekstools gebruikt, zoals brancheonderzoek, brainstormsessies en gebruikersinterviews. Hiermee zijn functies en innovatiepunten geïdentificeerd. Het ontwerpproces omvatte taakanalyse om het gebruikerspad te ontwerpen. Daarnaast zijn er meer dan 20 diersoorten onderzocht en geobserveerd, waarbij getest werd of de ontwerpen van de dieren schattig waren en overeenkwamen met de echte personificatie van elk dier.

Een van de uitdagingen van het ontwerp was het creëren van een ruimte die tegelijkertijd veel dieren (live) kon tonen, met de flexibiliteit om de positie van elk dier te configureren. Het ontwerp van een 3D scène met land-, zee- en zoetwatergebieden was het startpunt voor het idee om gebruikers een levendige en interessante visuele ervaring te bieden.

Baidu Wiki Virtual Zoo maakt het mogelijk voor kinderen, tieners en mensen met mobiliteitsproblemen om altijd en overal live dierenuitzendingen te bekijken. Het stelt mensen in staat om dieren te bekijken terwijl ze gemakkelijk kennis over dieren kunnen opdoen en hun begrip en kennis van biodiversiteit kunnen vergroten. Daarnaast draagt het bij aan de zorg en redding van zwerfkatten en het bevorderen van openbaar welzijn. Met behulp van Baidu Brain AI-technologie worden verwondingen van zwerfkatten geïdentificeerd en worden reddingsdiensten geboden via live interactie, waardoor het goede doel wordt bevorderd.

Afbeeldingen met dank aan Baidu Online Network Technology (Beijing) Co., Ltd.

Belangrijk: Dit ontwerp heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Mobile Technologies, Applications and Software Design Award in 2022. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Ze worden gewaardeerd vanwege het integreren van de beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken, waardoor ze voldoening en positieve gevoelens bieden en bijdragen aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: BAIDU MEUX
Afbeeldingscredits: Copyrights belong to Baidu Online Network Technology (Beijing) Co., Ltd
Projectteamleden: Dou Shen, Yujie Shi, Yu Ruan, Yang Yu, Xiaoxue Gao, Zhenzheng Xie, Wei Rong, Kaiwen Miu, Ziwei Deng, Nan Chen
Projectnaam: Baidu Wiki
Projectklant: BAIDU MEUX


Baidu Wiki  IMG #2
Baidu Wiki  IMG #3
Baidu Wiki  IMG #4
Baidu Wiki  IMG #5
Baidu Wiki  IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp