De Wijsheidsdomein: Een Unieke Villa die Natuur en Esthetiek Combineert

Een Ontwerp van Chu-Shiuan Lin

Inleiding

De eigenaar van De Wijsheidsdomein wilde een gastenverblijf in landhuisstijl creëren dat bescheiden maar verfijnd is, modern maar traditioneel, op een schilderachtig landgoed met uitzicht op de zee en de bergen. Door landschapsarchitectuur en mini-fengshui te integreren, werd een unieke toevluchtsoord gecreëerd dat natuur en esthetiek combineert.

De Wijsheidsdomein is geïnspireerd op de natuur en het ontwerp is gebaseerd op de interactie van de vijf elementen om de goede cirkel van hemel, mensheid en aarde te initiëren. Het maakt gebruik van de principes van hoe het universum werkt en circuleert om de ruimtelijke vormgeving vorm te geven.

De realisatie van het ontwerp is gebaseerd op de transformatie van de cirkelvormige hemel en de vierkante aarde in de indeling van de structuur en de tuin. Twee symmetrische gebouwen vormen samen een vierkant grondplan, omringd door cirkelvormige paden van grind. Hierdoor ontstaat van nature de centrale as van de cirkelvormige hemel en de vierkante aarde.

De Wijsheidsdomein maakt gebruik van traditionele fengshui-elementen zoals een ecologische vijver bij de ingang, bloemen en bomen in de tuin, grote betonnen muren, schuine daken die lijken op een vliegende adelaar, metalen roosters op de gevel die doen denken aan boomschaduwen, en een ovale ingang en uitgang. Deze elementen weerspiegelen de interactie en samenspel van de vijf elementen in fengshui en brengen traditionele cultuur en wijsheid op een verfijnde en delicate manier samen.

De Wijsheidsdomein is een unieke villa die zowel de geest als het lichaam van de gasten in harmonie brengt met de omgeving. Het biedt een prachtige schoonheid door de schaduwen en reflecties van licht, bomen en water. De gastenkamers zijn ontworpen op basis van de vijf elementen en bieden een zintuiglijke ervaring op het gebied van zicht, gehoor, smaak, geur en aanraking. Het biedt een geïntegreerd recept voor lichaam, geest en ziel, afgestemd op de conditie en behoeften van elke gast.

De Wijsheidsdomein is gelegen in Kenting, in het zuiden van Taiwan, en het project begon in juni 2019 en werd voltooid in november 2019. Het ontwerp is gebaseerd op uitgebreid onderzoek en combineert Westerse architecturale theorieën met traditionele Chinese fengshui-principes.

Met zijn serene en rustieke omgeving vormt De Wijsheidsdomein een oase van rust. Het integreert oude poëzie in de architectuur en vertegenwoordigt de Chinese traditionele fengshui op een nieuwe manier die gericht is op slow living en een toekomstig ontspannen leven.

De Wijsheidsdomein is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Architectuur, Gebouw en Structuur Ontwerp in 2022. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Met zijn unieke combinatie van natuurlijke elementen en verfijnde esthetiek is De Wijsheidsdomein een ware parel die gasten een onvergetelijke ervaring biedt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: LIN, CHU-SHIUAN
Afbeeldingscredits: LIN, CHU-SHIUAN
Projectteamleden: LIN, CHU-SHIUAN
Projectnaam: The Wisdom Domain
Projectklant: LIN, CHU-SHIUAN


The Wisdom Domain IMG #2
The Wisdom Domain IMG #3
The Wisdom Domain IMG #4
The Wisdom Domain IMG #5
The Wisdom Domain IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp