Online City Co-life Center: Een Duurzaam, Functioneel en Vriendelijk Ontwerp

Een Nieuwe Benadering van Commerciële Architectuur

Inleiding

Het Online City Co-life Center, ontworpen door Feng Cheng, is een revolutionair project dat afstand neemt van de traditionele benadering van demonstratiegebieden. In plaats van te streven naar een elegante stijl met dure gevelmaterialen en ingewikkelde ruimtes, richt dit ontwerp zich op duurzaamheid, functionaliteit en vriendelijkheid. Het doel is om een plek te creëren die terugkeert naar de essentie van het leven en een levendige en warme omgeving biedt.

Unieke Eigenschappen

Wat dit ontwerp onderscheidt van andere commerciële architectuurprojecten is de focus op het creëren van een plek met vitaliteit en warmte. Het Online City Co-life Center heeft de traditionele demonstratiegebieden achter zich gelaten en presenteert in plaats daarvan een functionele en aantrekkelijke ruimte. Het ontwerp is gericht op het verbeteren van de band tussen bewoners en de gemeenschap, met als doel een gevoel van verbondenheid te versterken.

Realisatietechnologie

Het Online City Co-life Center maakt gebruik van verschillende materialen, waaronder aluminium platen, glas en geïmiteerd houten roosters. Deze combinatie van materialen draagt bij aan de duurzaamheid en esthetiek van het ontwerp.

Locatie en Tijdsbestek

Het project begon in december 2018 in Shanghai en werd voltooid in mei 2019. Het Online City Co-life Center is een opvallende toevoeging aan de stad en draagt bij aan de leefbaarheid van de gemeenschap.

Interactie en Functie

Het interieur en de landschapsdelen van het Co-life Center zijn op een geïntegreerde manier ontworpen. Het ontwerp richt zich op het concept van "terugkeren naar het leven" en verbetert de samenhang tussen bewoners en de gemeenschap. Het Co-life Center weerspiegelt het belang van gemeenschapsleven en versterkt het gevoel van verbondenheid.

Uitdagingen en Onderzoek

Een van de uitdagingen bij het ontwerpen van het Online City Co-life Center was het samenvoegen van verschillende commerciële activiteiten in één ruimte. Daarnaast moest er rekening worden gehouden met hoogteverschillen tussen de distributieruimte en de functionele ruimte, om zo een harmonieus gevelontwerp te realiseren. Het ontwerp is gebaseerd op uitgebreid onderzoek naar de behoeften en wensen van de gemeenschap.

Awards en Erkenning

Het Online City Co-life Center is bekroond met de Silver A' Design Award in de categorie Architectuur, Gebouw en Structuur Ontwerp in 2020. Deze prestigieuze prijs erkent het innovatieve en creatieve karakter van het ontwerp, evenals de technische expertise en artistieke vaardigheden die zijn toegepast.

Het Online City Co-life Center is een voorbeeld van hoe commerciële architectuur kan bijdragen aan de leefbaarheid en het welzijn van een gemeenschap. Met zijn duurzame, functionele en vriendelijke ontwerp biedt het een plek waar mensen zich thuis kunnen voelen en kunnen genieten van een goede levenskwaliteit.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: FENG CHENG
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer Jianghe Zeng, west facade viewed from the river, 2019. Image #2: Photographer Jianghe Zeng, aerial view to the center on the west side, 2019. Image #3: Photographer Jianghe Zeng, view to the center from north, 2019. Image #4: Photographer Jianghe Zeng, east facade viewed from the street, 2019. Video Credits:Block deduction and analysis
Projectteamleden: Guanyu Weng,Xiangzhe Jin,Yuanfeng Xu,Kai Chen,Qi Zhou
Projectnaam: Online City Co-life Center
Projectklant: FENG CHENG


Online City Co-life Center IMG #2
Online City Co-life Center IMG #3
Online City Co-life Center IMG #4
Online City Co-life Center IMG #5
Online City Co-life Center IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp