Infinity: Pionierswerk in Mobiele Architectuur

A.L.P.S. onthult revolutionair ontwerp voor flexibel wonen

In een wereld waar de natuur steeds meer een toevluchtsoord wordt, introduceert A.L.P.S. een innovatieve oplossing voor mobiel en ecologisch wonen: Infinity. Dit ontwerp belichaamt een nieuwe benadering van architectuur, waarbij aanpasbaarheid en duurzaamheid centraal staan.

De hedendaagse samenleving ziet een toenemende trek van de stad naar de natuur. Dit fenomeen vormt de basis voor Infinity, een concept dat lichtheid, mobiliteit en ecologie combineert om te voldoen aan de behoeften van toekomstige bewoners. Het ontwerp van A.L.P.S. kenmerkt zich door een uitschuifbaar skelet dat niet alleen het transport en de bouw vergemakkelijkt, maar ook flexibel aanpasbaar is aan verschillende terreinen en klimaten.

Infinity's unieke eigenschappen liggen in het vermogen om zijn vorm aan te passen aan de omgeving, wat resulteert in een minimale impact op lokale ecosystemen. De gepersonaliseerde exterieurcomponenten en gevelmaterialen zorgen voor een comfortabele leefomgeving, terwijl het ontwerp zich naadloos aanpast aan de omstandigheden van de locatie.

De realisatie van Infinity berust op een snel bouwproces met een vervormbare en draagbare metalen skeletstructuur. Gebruikmakend van vliegtuigkwaliteit aluminium panelen, is de unit bestand tegen een breed temperatuurbereik, wat bijdraagt aan een efficiënte lay-outplanning en snelle constructie. Dit zorgt voor een goede kosten-effectiviteit en een hoge kwaliteit van leven.

Met afmetingen van 6,7m x 6,7m x 4,3m per unit, biedt Infinity een ruime en flexibele woonoplossing. De toevoeging van secundaire lichtgewicht structuren aan het hoofdskelet maakt de constructie mogelijk zonder zware machines. De grote raampartijen en dekcomponenten vervagen de grens tussen binnen en buiten, waardoor bewoners de natuur vanuit alle richtingen kunnen ervaren.

De uitdagingen bij het ontwerpen van Infinity omvatten het experimenteren met verschillende materialen, zoals zachte stoffen en aluminium panelen, en het ontwikkelen van een secundair skelet om de installatie te ondersteunen. Het project, gestart in maart 2024 en voltooid in december 2023 in Guangzhou, China, heeft geleid tot een unit die overal ter wereld kan worden geplaatst en mensen vergezelt in hun ontdekkingstocht naar oneindige mogelijkheden.

Infinity is bekroond met de Bronzen A' Design Award in de categorie Architectuur, Gebouwen en Constructieontwerp in 2024, een erkenning voor uitzonderlijke en creatief vindingrijke ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid bevestigen. Deze prestigieuze prijs benadrukt de integratie van de beste praktijken in kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, en draagt bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Tang, Jie
Afbeeldingscredits: Jie Tang, 2023
Projectteamleden: Jie Tang, Wenbiao Du, Donglai Zhou, Qiuwen Wei, Qiuliang Lan, Weiying Wang, Tian Zhen
Projectnaam: Infinity
Projectklant: A.L.P.S.


Infinity IMG #2
Infinity IMG #3
Infinity IMG #4
Infinity IMG #5
Infinity IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp