Doji Tower: Een Architectonisch Meesterwerk in Hanoi

Een Uniek Diamantvormig Gebouw dat Schittert in het Hart van de Stad

In het hart van Hanoi schittert Doji Tower als een prachtige reusachtige diamant. Dit architectonische meesterwerk, ontworpen door Do Minh Phu, is geïnspireerd op de zeldzaamheid en schoonheid van diamanten. Doji Tower is niet zomaar een winkelcentrum, maar een creatieve en unieke architectonische prestatie die een historische locatie in Hanoi siert.

Met een harmonieuze combinatie van klassieke en moderne stijlen, is Doji Tower een opvallende verschijning in het stadscentrum van Hanoi. Het gebouw is erkend als het grootste diamantvormige gebouw in Vietnam en is versierd met de meeste goud- en edelsteendecoraties. De materialen van hoge kwaliteit, zoals de marmeren basis van zes verdiepingen en het tien verdiepingen tellende diamantvormige blok met speciaal gemaakt glas, zorgen voor duurzaamheid en een luxueuze uitstraling.

De constructie van Doji Tower was een uitdaging op zich. Het gebouw heeft een vloeroppervlakte van 1.658 m2 en een totale oppervlakte van bijna 19.000 m2, met 16 verdiepingen en 3 ondergrondse verdiepingen. De eerste vijf verdiepingen zijn ontworpen als een modern winkelcentrum voor goud, edelstenen en sieraden. Doji Tower is het grootste centrum voor goud, edelstenen en sieraden in Vietnam en dient tevens als het hoofdkantoor van de Doji Gold and Gem Group.

Het ontwerp van Doji Tower is het resultaat van meer dan een decennium aan onderzoek en samenwerking tussen Do Minh Phu, de voorzitter van de Doji Gold and Gem Group, en de architecten van NKB Archi Vietnam. Het gebouw is een architectonisch meesterwerk geworden en een symbool van creativiteit en innovatie.

De locatie van Doji Tower is van historisch belang, aangezien het zich bevindt op het kruispunt van drie straten en drie districten in Hanoi. Na vele jaren van ontwerp en constructie werd het gebouw op 6 september 2019 feestelijk geopend.

Doji Tower is niet alleen een architectonisch hoogstandje, maar ook een belangrijk symbool voor de goud-, edelsteen- en sieradenindustrie in Vietnam. Het gebouw draagt bij aan de promotie van Hanoi als het centrum voor goud-, edelsteen- en sieradenhandel in Vietnam.

Doji Tower is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Architectuur, Gebouw- en Constructieontwerp in 2020. Deze prestigieuze prijs erkent de creatieve en ingenieuze ontwerpen die bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven en de wereld een betere plek maken.

Met zijn unieke architectuur, schitterende uitstraling en symbolische betekenis is Doji Tower een ware blikvanger in Hanoi. Het gebouw weerspiegelt de schoonheid en zeldzaamheid van diamanten en is een eerbetoon aan de goud-, edelsteen- en sieradenindustrie in Vietnam.

Beeldcredits: Afbeelding 1: Le Viet Khanh, Doji Tower 01, 2019 Optionele Afbeelding 2: Lai Dien Dam, Doji Tower 02, 2019 Optionele Afbeelding 3: Lai Dien Dam, Doji Tower 03, 2019 Optionele Afbeelding 4: Lai Dien Dam, Doji Tower 04, 2019 Optionele Afbeelding 5: Lai Dien Dam, Doji Tower 05, 2019

Auteursrechten behoren toe aan Doji Gold and Gems Group, 2019.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Nguyen Thi Thu Thuy
Afbeeldingscredits: Main Image #1 : Le Viet Khanh, Doji Tower 01, 2019 Optional Image #2 : Lai Dien Dam, Doji tower 02, 2019 Optional Image #3 : Lai Dien Dam, Doji tower 03, 2019 Optional Image #4 : Lai Dien Dam, Doji tower 04, 2019 Optional Iamge #5 : Lai Dien Dam, Doji tower 05, 2019
Projectteamleden: Lead designer Do Minh Phu - president of Doji Gold and Gems group, Doji Gold and Gems group and NKB Archi Vietnam
Projectnaam: Doji Tower
Projectklant: Nguyen Thi Thu Thuy


Doji Tower IMG #2
Doji Tower IMG #3
Doji Tower IMG #4
Doji Tower IMG #5
Doji Tower IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp