Norm: Een Nieuwe Definitie van Hotelbeleving

Hayato Ishii's Meesterwerk Vermengt Kunst met Ontspanning

In de serene omgeving van Kawaguchiko, waar het uitzicht op de majestueuze Fuji niet wordt verstoord, introduceert architect Hayato Ishii een nieuw hotelconcept dat ontspanning en kunst naadloos combineert. Het private hotel Norm is een ode aan de natuur, een toevluchtsoord voor de ziel.

De visie van Ishii voor Norm was helder: een plek creëren waar gasten niet alleen verblijven, maar ook een ervaring ondergaan die hen inspireert en verrijkt. Dit hotel is meer dan een tijdelijke accommodatie; het is een plek waar de kunst van het nietsdoen wordt gevierd, waar de tijd langzamer lijkt te gaan en waar elke ruimte een verhaal vertelt.

De architectuur van Norm is bewust ingetogen. De zwarte buitenkant van het gebouw gaat op in de natuurlijke omgeving en trekt zich terug om de natuur voor zichzelf te laten spreken. Binnenin het hotel wordt deze filosofie voortgezet met een interieur dat natuurlijke elementen naar binnen haalt, waardoor gasten zich onderdeel voelen van het omliggende bos.

De kern van het hotel is de symbolische eetkeuken, ontworpen om interactie en verbinding te stimuleren. Hier komen gasten samen om te koken, te eten en ervaringen te delen, versterkt door het gebruik van meubilair en gebruiksvoorwerpen ontworpen door kunstenaars. Deze unieke elementen dragen bij aan de exclusieve ervaring die Norm biedt.

Met een oppervlakte van 285,13 vierkante meter en een bouwoppervlak van 96,89 vierkante meter, biedt het houten tweelaagse gebouw een intieme setting. Het is een plaats waar luxe niet wordt gedefinieerd door opsmuk, maar door de rijkdom van ervaringen en de kwaliteit van de rust die het biedt.

De uitdagingen bij het ontwerpen van Norm waren niet gering. Het naleven van de strikte milieuvoorschriften van het gebied en het harmoniseren van het gebouw met zijn omgeving vereisten een zorgvuldige balans tussen architectuur en natuur. Het resultaat is een hotel dat verrast en verwondert, verborgen in het bos, wachtend om ontdekt te worden.

Norm is niet onopgemerkt gebleven in de wereld van design en architectuur. Het project werd bekroond met de Bronzen A' Design Award in 2024, een erkenning voor uitzonderlijke en creatief vernuftige ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid valideren. Een bewijs dat Norm niet alleen een plek is om te verblijven, maar een bestemming die de manier waarop we leven en ontspannen opnieuw definieert.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Hayato Ishii
Afbeeldingscredits: #1:Photographer Taishiro Sato,norm,2020 #2:Photographer Azzam Nasir Khan,norm,2020 #3:Photographer Azzam Nasir Khan,norm,2020 #4:Photographer Azzam Nasir Khan,norm,2020 #5:Photographer Azzam Nasir Khan,norm,2020
Projectteamleden: Architect:Hayato Ishii
Projectnaam: Norm
Projectklant: Studio Acca Inc.


Norm IMG #2
Norm IMG #3
Norm IMG #4
Norm IMG #5
Norm IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp