Long Time: Een Tijdloos Kunstwerk

Shelly Agronin's Wandklok Geïnspireerd door Kirigami

Ontwerper Shelly Agronin heeft met 'Long Time' een wandklok gecreëerd die de grenzen van design en functionaliteit verlegt, geïnspireerd door de Japanse kunstvorm kirigami.

De 'Long Time' wandklok is een toonbeeld van innovatie in design, waarbij een enkele metalen strip wordt getransformeerd tot een driedimensionaal tijdmeesterwerk. De techniek van snijden en vouwen, ontleend aan kirigami, brengt de Romeinse cijfers op een speelse manier tot leven. Dit unieke ontwerp lijkt te zweven aan de muur, wat een extra dimensie toevoegt aan elke ruimte.

Deze klok is niet alleen een blikvanger maar ook een staaltje van duurzaam ontwerp. Vervaardigd uit hoogwaardig, laser-gesneden aluminium, is de 'Long Time' klok ontworpen met een minimale materiaalverspilling in gedachten. Het resultaat is een product dat zowel esthetisch als ecologisch verantwoord is.

Met afmetingen van 96,5 bij 17 bij 5 cm combineert de 'Long Time' klok grootse aanwezigheid met subtiele elegantie. Het is een stuk dat niet alleen de tijd aangeeft maar ook een statement maakt in elk interieur. De klok is ontwikkeld door Shelly Agronin en haar team bij Studio Wallaby in Yoqneam-Ilit, Israël, tussen maart en juli 2020.

De ontwikkeling van de 'Long Time' klok was een uitdagend proces waarbij de balans tussen kunst en functionaliteit nauwkeurig moest worden gevonden. Het ontwerpen van Romeinse cijfers die effectief uit de aluminium strip konden worden gesneden en gevouwen, zonder in te boeten aan visuele aantrekkelijkheid en leesbaarheid, was een creatieve uitdaging die met succes is overwonnen.

De 'Long Time' klok is niet alleen een esthetisch hoogstandje maar ook een erkenning van vakmanschap en innovatie, zoals blijkt uit de toekenning van de Iron A' Furniture Design Award in 2024. Deze prestigieuze prijs wordt uitgereikt aan ontwerpen die professionaliteit en industrie standaarden combineren met innovatie en praktische toepasbaarheid, en zo bijdragen aan een betere wereld.

Shelly Agronin's 'Long Time' is meer dan een wandklok; het is een kunstwerk dat de tijd overstijgt en een nieuwe dimensie geeft aan het concept van tijdwaarneming in het moderne interieur.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Shelly Agronin
Afbeeldingscredits: Shelly Agronin
Projectteamleden: Shelly Agronin
Projectnaam: Long Time
Projectklant: Studio Wallaby


Long Time IMG #2
Long Time IMG #3
Long Time IMG #4
Long Time IMG #5
Long Time IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp