Diagonal: Een Stevige en Stijlvolle Tafel met Geometrische Schoonheid

Een Meesterwerk van Chris Chen

Inleiding

De tafel "Diagonal" is een uniek ontwerp dat is geïnspireerd op de geometrische term waarbij een lijnsegment twee niet-aangrenzende hoekpunten verbindt. Deze verbinding creëert niet alleen spanning, maar vormt ook een kader dat een gebied omlijnt. Het idee achter de tafel is om de eenvoudigste geometrie te gebruiken om een stevige en gestroomlijnde structuur te creëren.

Ontwerper Chris Chen heeft het concept van de diagonaal doorgetrokken naar elk element en de compositie van het bureau. Dit komt niet alleen tot uiting in het ontwerp van het tafelblad met walnoothoutfineer, maar ook in het structurele skelet dat de kracht van het blad naar de poten overbrengt. Bovendien zijn de posities van de twee poten ook uitgelijnd met de diagonale richtlijn van het tafelblad.

De tafel "Diagonal" is gerealiseerd met behulp van hoogwaardige technologieën. De poten zijn gemaakt van een stalen frame met een poedercoating oppervlak, terwijl het tafelblad bestaat uit multiplex met walnoothoutfineer. De afmetingen van de tafel zijn 850 mm breed, 1700 mm lang en 750 mm hoog.

De interactie met de tafel is fascinerend. Afhankelijk van de hoek waaruit je naar de tafel kijkt, krijg je een totaal andere indruk. Vanuit de ene hoek lijkt het tafelblad licht en modern, als een stalen frame met glazen wanden. Vanuit een andere hoek lijkt de tafel meer op een solide betonnen constructie. En natuurlijk verandert het uitzicht en de indruk als je langs de tafel loopt. De balans tussen dynamiek en statische elementen, tussen leegte en massa, speelt zich af tussen de diagonale lijnen.

Het ontwerp van de tafel "Diagonal" is gemaakt in oktober 2017. Het bevat zorgvuldig onderzoek naar bepaalde details, zoals de afgeschuinde rand van het tafelblad en de techniek om de poten en het tafelblad visueel van elkaar te scheiden, waardoor de indruk ontstaat dat het blad zweeft.

De tafel "Diagonal" is niet alleen functioneel, maar ook een esthetisch meesterwerk. Het strakke ontwerp met de kruisende poten die diagonaal zijn geplaatst, creëert een dynamisch spel van leegte en massa. Het tafelblad volgt onzichtbare diagonale richtlijnen en draagt bij aan de spanning en schoonheid van het ontwerp.

Het ontwerp van Chris Chen heeft de prestigieuze A' Design Award gewonnen in de categorie Meubelontwerp in 2021. Deze zilveren onderscheiding wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit, vakmanschap en innovatie. Het ontwerp van de tafel "Diagonal" illustreert uitstekende expertise en introduceert positieve gevoelens van verwondering en bewondering.

Met de tafel "Diagonal" haalt u niet alleen een functioneel meubelstuk in huis, maar ook een kunstwerk dat de aandacht trekt en een gespreksonderwerp vormt. Het unieke ontwerp en de geometrische schoonheid maken van deze tafel een ware blikvanger in elke ruimte.

Afbeeldingcredits: Fotograaf: Johnny Lin


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Chris Chen
Afbeeldingscredits: Photographer: Johnny Lin
Projectteamleden: Designer: Chris Chen Designer: TC Kuo
Projectnaam: Diagonal
Projectklant: Chris Chen


Diagonal IMG #2
Diagonal IMG #3
Diagonal IMG #4
Diagonal IMG #5
Diagonal IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp