Zoomo Cargo: Een Moderne Elektrische Cargofiets met Iconisch Design

Een Nieuwe Kijk op Traditionele Cargofietsen

De Zoomo Cargo, ontworpen door Asbjoerk Stanly Mogensen, is geïnspireerd op de klassieke cargofietsen zoals de Christiania fiets uit Kopenhagen. Met moderne materialen en nieuwe rijfuncties heeft deze elektrische cargofiets een eigentijdse twist gekregen. Met geïntegreerde verlichting en een display biedt de Zoomo Cargo een unieke rijervaring die vergelijkbaar is met het rijden op een normale fiets. De fiets biedt plaats aan één volwassene en twee kinderen.

De Zoomo Cargo is een moderne elektrische cargofiets met een iconisch uiterlijk. Gemaakt van aluminium en carbon, is deze fiets niet alleen lichtgewicht, maar ook duurzaam. Het ontwerp is voorzien van ingebouwde verlichting en een kantelmechanisme onder de laadruimte, waardoor de fiets zeer wendbaar en gemakkelijk te besturen is. Door simpelweg in de bochten te leunen, net als op een normale fiets, biedt de Zoomo Cargo niet alleen een eenvoudige, maar ook een veilige rijervaring.

Met een lengte van 170 cm, een breedte van 110 cm en een hoogte van 120 cm, weegt de Zoomo Cargo slechts 30 kg. Deze afmetingen maken het mogelijk om de fiets gemakkelijk door drukke stadsstraten te manoeuvreren en hem eenvoudig op te bergen wanneer hij niet in gebruik is.

De Zoomo Cargo is ontwikkeld in Kroatië en het ontwerpproces duurde 12 maanden, vanaf het eerste schetsontwerp tot het uiteindelijke product. Tijdens het ontwerpproces is er uitgebreid onderzoek gedaan naar aerodynamica en de verhouding tussen gewicht en stijfheid van het frame. Het resultaat is een unieke elektrische cargofiets die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is.

De Zoomo Cargo is niet alleen een technisch hoogstandje, maar heeft ook oog voor detail. Het geïntegreerde display zorgt voor een optimale rijervaring en de ingebouwde verlichting zorgt voor extra veiligheid tijdens het fietsen in het donker. Met zijn unieke design en praktische functionaliteit is de Zoomo Cargo een ideale keuze voor gezinnen die op zoek zijn naar een milieuvriendelijk en efficiënt vervoermiddel.

De Zoomo Cargo heeft al erkenning gekregen voor zijn uitstekende ontwerp. In 2021 werd deze fiets bekroond met de Silver A' Design Award in de categorie Voertuig-, Mobiliteits- en Transportontwerp. Deze prestigieuze prijs erkent de technische kwaliteiten, innovatie en artistieke vaardigheden van het ontwerp.

Met de Zoomo Cargo wordt het vervoeren van goederen en het meenemen van kinderen op de fiets een stuk gemakkelijker en leuker. Deze moderne elektrische cargofiets combineert functionaliteit, duurzaamheid en een iconisch design, waardoor het een ideale keuze is voor stedelijke avonturiers.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Asbjoerk Stanly Mogensen
Afbeeldingscredits: #No 1: Asbjoerk Stanly Mogensen #No 2: Asbjoerk Stanly Mogensen #No 3:Asbjoerk Stanly Mogensen #No 4: Asbjoerk Stanly Mogensen #No 5: Asbjoerk Stanly Mogensen
Projectteamleden: Asbjoerk Stanly Mogensen, Luka Jelaska, Christopher Krainer, Mina Nada , Sasa Stih
Projectnaam: Zoomo
Projectklant: Asbjoerk Stanly Mogensen


Zoomo IMG #2
Zoomo IMG #3
Zoomo IMG #4
Zoomo IMG #5
Zoomo IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp