Sadler: 's Werelds meest compacte opvouwbare elektrische fiets

Een innovatief ontwerp van Gianluca Sada

Inleiding

De Sadler is een revolutionaire opvouwbare elektrische fiets die de mobiliteit opnieuw definieert. Ontworpen door Gianluca Sada, biedt deze fiets een unieke combinatie van stijl, functionaliteit en duurzaamheid. Met zijn opvouwbare ontwerp en compacte formaat is de Sadler de meest draagbare fiets ter wereld. Laten we eens kijken naar de kenmerken en voordelen van deze baanbrekende fiets.

De Sadler is geïnspireerd door de behoefte aan een nieuw mobiliteitssysteem dat kan integreren met andere vervoersmiddelen en tegelijkertijd het milieu respecteert. Deze opvouwbare elektrische fiets biedt een persoonlijke stijl en veelzijdigheid, waardoor het een gewild item is in een tijdperk van groeiend milieubewustzijn en de wens om een duurzame levensstijl te omarmen.

Wat de Sadler echt uniek maakt, is het innovatieve ontwerp. Deze fiets heeft geen naaf en is gemaakt van koolstofvezel. Het opvouwbare en draagbare ontwerp zorgt ervoor dat de fiets slechts 26 inch meet wanneer hij is opgevouwen, waardoor het de meest compacte fiets ter wereld is. De Sadler is verkrijgbaar in drie versies: de klassieke versie, een versie met 3 versnellingen en een elektrische versie. Deze veelzijdige en lichte fiets is geschikt voor gebruik op straat, in de stad en in zachte buitenomgevingen. Het innovatieve ontwerp van de Sadler combineert functionaliteit met exclusieve materialen en is volledig in Italië gemaakt.

De Sadler-fiets is voorzien van een frame en afwerking van koolstofvezel met een epoxyharsysteem, een basislichaam van aluminiumlegering voor de luchtvaart, geanodiseerde velgen, een carter van koolstofvezel met echte houten profielen, een buishandvat en een ergonomisch zadel van echt Italiaans handgemaakt leer. De fiets is verkrijgbaar met drie versnellingen op de pedaalschacht en een ingebouwde elektrische motor in de aandrijfnaaf. Het batterijniveau kan worden gecontroleerd via een Bluetooth-app.

De Sadler-fiets kan met één beweging worden opgevouwen tot 's werelds meest compacte draagbare formaat, dankzij een handige trolley. Dankzij de dubbele ketting vermenigvuldigt het systeem de pedaalkracht met 1 tot 4 om overeen te komen met een traditionele fietsrit. Deze fiets is niet alleen functioneel, maar ook gebruiksvriendelijk.

Het project voor de Sadler-fiets begon in 2010 in Turijn en bereikte het prototypestadium in 2020 bij de Adler Airola-fabriek. De Sadler heeft verschillende prijzen gewonnen, waaronder de IDEA-TO 2010, The 10 Start-ups of 2014 MIA - Macchianera Italian Awards in 2014, en de Golden A' Design Award 2020 en D'AC 2020.

Met zijn innovatieve ontwerp, draagbaarheid en duurzaamheid is de Sadler een ware revolutie in de wereld van elektrische fietsen. Deze compacte en opvouwbare fiets biedt een nieuwe manier van mobiliteit en stelt gebruikers in staat om op een milieuvriendelijke en stijlvolle manier door de stad te reizen. De Sadler is niet zomaar een fiets, het is een statement van design en technologie.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Gianluca Sada
Afbeeldingscredits: All images and videos are property of Sadler Bike.
Projectteamleden: Designed by Gianluca Sada Product Manager Luca Scudieri for Adler Group Marketing and Communication by Gruppo Stratego
Projectnaam: Sadler
Projectklant: Gianluca Sada


Sadler IMG #2
Sadler IMG #3
Sadler IMG #4
Sadler IMG #5
Sadler IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp