JEEP Eclimber: Een Unieke Elektrische Vouwfiets voor Ultieme Vrijheid

Een Innovatieve Creatie van Asia Kingston

Inleiding:

De JEEP Eclimber is een elektrische vouwfiets die is geïnspireerd op het iconische JEEP-merk en is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van avontuurlijke ontdekkingsreizigers. Met zijn unieke combinatie van materialen, geavanceerde technologie en opvouwbaarheid biedt deze e-bike ultieme vrijheid en mobiliteit.

De JEEP Eclimber is een unieke elektrische vouwfiets die is ontworpen met het oog op zowel design als functionaliteit. Het frame is gemaakt van een innovatieve combinatie van magnesium en aluminium, waardoor het zowel sterk als licht is. Met een energiebesparende achterste motor en een krachtige batterij die volledig geïntegreerd en verborgen is, is deze e-bike geoptimaliseerd voor zowel prestaties als gebruiksgemak. Dankzij nieuwe en gespecialiseerde technologie kan de fiets volledig worden opgevouwen en overal mee naartoe worden genomen. Met zijn robuuste wielen en slimme bagagedrager is deze JEEP e-bike ontworpen voor ultieme vrijheid en mobiliteit.

De JEEP Eclimber is gerealiseerd met behulp van geavanceerde technologieën en hoogwaardige materialen. Het frame is zorgvuldig ontworpen om optimale vouwfuncties te bieden, terwijl de elektrische onderdelen veilig beschermd zijn. De combinatie van magnesium en aluminium zorgt voor een lichtgewicht en duurzaam ontwerp. Met zijn krachtige 36V10AH-batterij en energiebesparende achterste motor met een vermogen van 40Nm biedt de fiets uitstekende prestaties met een laag geluidsniveau en een soepele motoractivering. De productie voldoet aan de kwaliteitsnorm EN151942017.

De JEEP Eclimber heeft indrukwekkende specificaties die zorgen voor een comfortabele en ergonomische rijervaring. Met een totale hoogte van slechts 112 cm en een lengte van 140 cm is de fiets compact en gemakkelijk te hanteren. De afstand tussen de zadelpen en de stuurpen bedraagt 40 cm, wat zorgt voor een superieure ergonomische positie voor de gebruiker. De basisinstelling van de zadelhoogte vanaf de grond is 85 cm, terwijl de afstand vanaf de grond tot de ketting 18 cm bedraagt. Dit zorgt voor een lage rijpositie en volledige controle voor de gebruiker.

De JEEP Eclimber biedt niet alleen een uitstekende prestatie, maar ook een complete gebruikerservaring. Met zijn krachtige elektrische aandrijving en uniek ontworpen zadel biedt de fiets een comfortabele en prestatiegerichte rit. Dankzij het lichte gewicht en de vele opvouwbare functies kan de fiets gemakkelijk overal mee naartoe worden genomen of in de kofferbak van een auto worden geplaatst. Met zijn Shimano 7-speed versnellingsbak, voorvering, bagagedrager en verlichting biedt de fiets een complete rijervaring.

Het project voor de JEEP Eclimber begon in juni 2020 in Milaan, Italië en wordt nu wereldwijd geproduceerd. De productie zal worden tentoongesteld op verschillende beurzen, waaronder de Ifa Show (september 2021), Hk Electronics Show (oktober 2021), Milan Eicma Show (november 2021) en Ces Las Vegas (januari 2022).

Het ontwerp van de JEEP Eclimber is gebaseerd op uitgebreid onderzoek en ontwikkeling. Het doel was om een hoogwaardige, multifunctionele elektrische vouwfiets te creëren die perfect aansluit bij de JEEP-mentaliteit van grenzeloos leven. Door een krachtige batterij te combineren met innovatieve magnesium- en aluminiumtechnologie voor het frame en de wielen, is een fiets ontstaan die niet alleen uitblinkt in design, maar ook in prestaties en wendbaarheid. Gebruikers van de fiets voelen zich vrij, mobiel en perfect veilig op deze elektrische tweewieler.

Het ontwikkelen van de JEEP Eclimber bracht de nodige uitdagingen met zich mee. Het was een uitdaging om een elektrische fiets te ontwerpen die niet alleen opvalt door zijn moderne design, maar ook door zijn prestaties, geometrie en kwaliteit van de componenten. Traditioneel gezien zijn vouwfietsen voornamelijk bedoeld voor recreatief gebruik en niet zozeer voor dagelijks gebruik of design. Dit project daagt de status quo uit door een uniek ontworpen massamarkt-fiets te ontwikkelen die niet alleen leuk is, maar ook veilig en betaalbaar in vergelijking met andere elektrische fietsen op de markt.

De JEEP Eclimber is een gespecialiseerde elektrische vouwfiets die is ontworpen voor optimale prestaties op alle ondergronden. Met zijn state-of-the-art frame van magnesium en aluminium, energiebesparende achterste motor en volledig geïntegreerde batterij, biedt deze e-bike een perfecte combinatie van design en functionaliteit. Met zijn opvouwbare mogelijkheden en robuuste wielen is deze e-bike ontworpen voor ultieme vrijheid en het leven zonder grenzen dat het JEEP-merk vertegenwoordigt.

Let op: Dit ontwerp en project zijn beschermd door een speciale licentieovereenkomst tussen JEEP en Asia Kingston.

De JEEP Eclimber heeft de prestigieuze A' Design Award gewonnen in de categorie Voertuig-, Mobiliteits- en Transportontwerp in 2021. Deze zilveren A' Design Award wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in technische kenmerken en artistiek vakmanschap. Het ontwerp van de JEEP Eclimber illustreert uitstekende expertise en innovatie, en wekt positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Asia Kingston
Afbeeldingscredits: Asia Kingston
Projectteamleden: Lisa Barbieri Rachel Yu Frederik Hastrup Johansson
Projectnaam: Jeep eClimber
Projectklant: Asia Kingston


Jeep eClimber IMG #2
Jeep eClimber IMG #3
Jeep eClimber IMG #4
Jeep eClimber IMG #5
Jeep eClimber IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp