Hero: Een Revolutionaire IOE Brandweerwagen

Een Innovatieve Benadering van Brandbestrijding

Brandweerwagens zijn altijd al een essentieel onderdeel geweest van de brandbestrijding. Maar met de opkomst van Internet of Everything (IOE) is er een nieuwe revolutie gaande in de brandweerindustrie. De Hero brandweerwagen, ontworpen door het Industrial Design College of LAFA, is een voorbeeld van deze innovatieve benadering van brandbestrijding.

De inspiratie voor de Hero brandweerwagen komt voort uit de toepassing van IOE in de brandbeveiligingsindustrie. Het combineert de interactieve modus van het bedieningspaneel met de manier van hoog niveau brandbestrijding. Het modulaire paneel is omgevormd tot een geïntegreerd interactief scherm. Alleen helden gaan de strijd aan met het vuur. Ik heb deze brandweerwagen "Hero in harm's way" genoemd, naar een toespraak van de Chinese minister van Buitenlandse Zaken Wang Yi bij de Verenigde Naties, waarin hij deze vier woorden gebruikte om eer te betuigen aan de "achterhoede".

Wat de Hero brandweerwagen onderscheidt van andere brandweerwagens is de toepassing van IOE in de brandbeveiligingsindustrie. Brandweerlieden kunnen vooraf ingestelde gegevens, zoals schuimverhouding en waterverplaatsing, genereren op het interactieve scherm voor direct gebruik ter plaatse. Daarnaast zijn er meerdere drones toegevoegd om te helpen bij het blussen van branden met brandblusbommen en andere apparaten. Het principe van infrarood warmtebeeldvorming wordt gebruikt om de brand situatie te detecteren en de feedback wordt teruggestuurd naar het scherm. Dit kan een nieuw tijdperk inluiden voor de brandbeveiligingsindustrie.

Om ervoor te zorgen dat de reddingswerkers en de aan boord aanwezige apparatuur niet beschadigd raken, zijn de deuren en de carrosserie van het voertuig ontworpen met verdikte stalen platen en ingebedde metalen beschermende netten. De zijkant van de auto is een geïntegreerd interactief paneel, uitgerust met een tabletscherm, om te helpen bij het opstellen van een veiliger en effectiever reddingsplan.

De Hero brandweerwagen heeft een afmeting van 12000mm x 3000mm x 3800mm en is ontwikkeld door een team van getalenteerde ontwerpers, waaronder Xue Wenkai, Sun Jian en Li Fengze.

De werking van de Hero brandweerwagen is gebaseerd op geavanceerde technologie. Het kan de brand situatie technisch analyseren en de positioneringsinformatie in realtime terugsturen naar het interactieve scherm. Brandweerlieden kunnen aan de hand van het op het scherm teruggegeven brandscene modelbeeld op zoek gaan naar gewonden, de brandpunt vanuit een luchtperspectief observeren en analyseren, en de virtuele spraybaan van de brandmonitor op het scherm weergeven voor nauwkeurige positionering. Brandweerlieden kunnen de drone op het scherm besturen om brandbommen te brengen om de situatie te verhelpen.

Het project voor de Hero brandweerwagen begon in maart 2021 en werd in mei 2021 afgerond aan de Lu Xun Academy of Fine Arts. In juni 2021 werd het tentoongesteld in het Lu Xun Academy of Fine Arts Art Museum.

De Hero brandweerwagen is het resultaat van uitgebreid onderzoek naar brandbestrijding. Het optimaliseert de functies van bestaande brandweerwagens en integreert moderne technologieën om de overgang van traditionele brandbeveiliging naar intelligente brandbeveiliging te voltooien.

De grootste uitdaging bij het ontwerpen van de Hero brandweerwagen was het gebruik van 5G-technologie die afhankelijk is van het big data-bronsysteem om intelligente brandpreventie te realiseren en te integreren met het traditionele brandbestrijdingsproces, zodat brandweerlieden zich snel kunnen aanpassen aan de nieuwe vorm en de redding kunnen versnellen en het aantal slachtoffers kunnen verminderen.

De Hero brandweerwagen is een baanbrekend ontwerp dat de toekomst van brandbestrijding kan veranderen. Met zijn geavanceerde technologie en innovatieve benadering van brandbestrijding kan het levens redden en de effectiviteit van brandbestrijding verbeteren.

Afbeeldingen met dank aan:

Afbeelding #1: Designer Xue Wenkai, Sun Jian, Li Fengze en Jia Zhuohang, 2021.

Afbeelding #2: Designer Xue Wenkai, Sun Jian, Li Fengze en Jia Zhuohang, 2021.

Afbeelding #3: Designer Xue Wenkai, Sun Jian, Li Fengze en Jia Zhuohang, 2021.

Afbeelding #4: Designer Xue Wenkai, Sun Jian, Li Fengze en Jia Zhuohang, 2021.

Afbeelding #5: Designer Xue Wenkai, Sun Jian, Li Fengze en Jia Zhuohang, 2021.

Dit ontwerp heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Voertuig-, Mobiliteits- en Transportontwerp. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. De Hero brandweerwagen wordt gerespecteerd vanwege de integratie van de beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken, die bijdragen aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Wenkai Xue
Afbeeldingscredits: Image #1: Designer Xue Wenkai, Sun Jian, Li Fengze and Jia Zhuohang, 2021. Image #2: Designer Xue Wenkai, Sun Jian, Li Fengze and Jia Zhuohang, 2021. Image #3: Designer Xue Wenkai, Sun Jian, Li Fengze and Jia Zhuohang, 2021. Image #4: Designer Xue Wenkai, Sun Jian, Li Fengze and Jia Zhuohang, 2021. Image #5: Designer Xue Wenkai, Sun Jian, Li Fengze and Jia Zhuohang, 2021.
Projectteamleden: Designer: Xue Wenkai Designer: Sun Jian Designer: Li Fengze.
Projectnaam: Hero
Projectklant: Wenkai Xue


Hero IMG #2
Hero IMG #3
Hero IMG #4
Hero IMG #5
Hero IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp