Oxoki Mutant: De Toekomst van Stedelijke Mobiliteit

Een Innovatieve Cargo Motorfiets voor de Laatste Mijl

De Oxoki Mutant is een baanbrekend ontwerp dat de wereld van stedelijke mobiliteit en transport op zijn kop zet. Deze elektrische cargo motorfiets is speciaal ontworpen om efficiënte en duurzame oplossingen te bieden voor de uitdagingen van de laatste mijl.

De Oxoki Mutant is geïnspireerd op cargofietsen, die worden gebruikt om mensen en goederen te vervoeren. Deze revolutionaire motorfiets vervangt de fiets door een elektrische motorfiets zonder pedaalsysteem, maar met een accelerator om de motor te activeren die het voertuig aandrijft. In tegenstelling tot andere motorfietsen met een aangepaste laadruimte aan de achterkant, heeft de Oxoki Mutant een laadruimte aan de voorkant tussen de bestuurder en het voorwiel.

Wat maakt de Oxoki Mutant anders dan andere motorfietsen? Ten eerste heeft Oxoki een nieuw voertuig ontwikkeld dat uitblinkt in mobiliteit en verkeersnavigatie. Met zijn compacte formaat en wendbaarheid kan de Oxoki Mutant gemakkelijk door het verkeer manoeuvreren en biedt het aanzienlijke voordelen ten opzichte van andere voertuigen in dezelfde categorie.

De technische specificaties van de Oxoki Mutant zijn indrukwekkend. Het frame is gemaakt van hoogwaardig en duurzaam koolstofstaal, wat zorgt voor een betrouwbare en comfortabele rit. De carrosserie is gemaakt van spuitgegoten polypropyleen, dat zeer sterk en gemakkelijk recyclebaar is. De elektronische componenten omvatten onder andere een krachtige motor van 1800W/3000W, een digitaal LCD-dashboard, een lithiumbatterij van het type 18650, geïntegreerde monitoring, EBS regeneratieve remmen en led-verlichtingstechnologie. Daarnaast beschikt de Oxoki Mutant over een vlootbeheersysteem dat zorgt voor een efficiënt gebruik en onderhoud.

Hoe werkt de Oxoki Mutant? Het gebruik van de Oxoki Mutant is vergelijkbaar met dat van elke andere elektrische motorfiets, met als bijzonderheid dat de afstand tussen de bestuurder en het voorwiel veel groter is. Daarom is het stuur verbonden met het voorwiel via een stuurmechanisme dat de draaibeweging van het stuur naar het voorwiel overbrengt. Deze motorfiets heeft een laadcapaciteit van 350 liter en biedt drie niveaus van elektrische motorondersteuning.

De Oxoki Mutant is ontworpen en ontwikkeld met als doel de beste cargo motorfiets te zijn voor de laatste mijl. Het is een duurzame en efficiënte mobiliteitsoplossing die bijdraagt aan het concept van "Slimme Steden" en de uitdagingen van de laatste mijl logistiek aanpakt. Momenteel is er een functioneel en getest prototype van de Oxoki Mutant, en de productie en commerciële lancering worden verwacht in 2023.

De Oxoki Mutant heeft al erkenning gekregen voor zijn innovatieve ontwerp. Het heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Voertuig-, Mobiliteits- en Transportontwerp in 2022. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. De Oxoki Mutant wordt geprezen om zijn integratie van beste praktijken uit de industrie en technische kenmerken, die bijdragen aan een betere wereld.

Met de Oxoki Mutant opent zich een nieuwe wereld van mogelijkheden voor stedelijke mobiliteit en transport. Het is een baanbrekend ontwerp dat de manier waarop we denken over cargo motorfietsen en de laatste mijl logistiek verandert. De toekomst van stedelijke mobiliteit is hier, en het heet Oxoki Mutant.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: José Marín
Afbeeldingscredits: José Marín
Projectteamleden: José Marín
Projectnaam: Oxoki Mutant
Projectklant: José Marín


Oxoki Mutant IMG #2
Oxoki Mutant IMG #3
Oxoki Mutant IMG #4
Oxoki Mutant IMG #5
Oxoki Mutant IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp