Enduro2: De Eerste Echte MotoBike voor Technisch Gebruik

Een Innovatieve Elektrische Mountainbike Ontworpen door Andrea Agazzini

De wens om de off-road ervaring te beleven tussen motorfietsen en fietsen, zonder concessies te doen aan de kracht van de motorfiets en de behendigheid en fysieke inspanning van de fiets, heeft geleid tot de creatie van de Enduro2. Dit unieke ontwerp is het resultaat van de architecturale ervaring van ontwerper Andrea Agazzini en zijn verlangen om de eerste echte MotoBike voor technisch gebruik te creëren.

De Enduro2 is de eerste elektrische MotoBike die is ontworpen als de echte schakel tussen offroad motorfietsen en fietsen. Met 4000W vermogen, verpakt in een frame van slechts 27,5 kg, is deze MotoBike gekoppeld aan een 100% in Italië vervaardigde carbonvezel en CNC-bewerkte Ergal-koppeling. De dubbele transmissie maakt snelle en nauwkeurige schakelingen mogelijk, zelfs onder stress. Dit voertuig is ontworpen voor zwaar en sportief gebruik in de Enduro, maar ook voor ontspannen wandelingen in het bos.

De Enduro2 is gemaakt met behulp van geavanceerde technologieën. Het frame is gemaakt van carbonvezel, waarbij de voorste helft wordt gevormd met behulp van een autoclaafmal en de motor- en achterste helft gebruikmaakt van een plug-in technologie zonder gelaste onderdelen, vervaardigd uit CNC-bewerkt Ergal 7075.

De technische specificaties van de Enduro2 omvatten een 4000W motor met een maximaal koppel van 120 Nm. Met een gewicht van slechts 27,5 kg en 27,5" achterwielen en 29" voorwielen biedt deze MotoBike een unieke rijervaring.

De Enduro2 is ontworpen door Andrea Agazzini en is geïnspireerd door zijn uitgebreide onderzoek en ontwikkeling. Het project begon in oktober 2019 en werd in februari 2021 voltooid. Het ontwerp en de productie vonden plaats binnen een straal van 80 km van het hoofdkantoor in Grignasco (Novara).

De creatie van de Enduro2 bracht verschillende uitdagingen met zich mee. Het belangrijkste probleem was het creëren van een product dat perfect was tot op de tiende millimeter, met aandacht voor montage- en onderhoudsoperaties. Dit werd mogelijk gemaakt door het traditionele concept van het gelaste buisframe om te keren en nieuwe technologieën zoals carbonvezel mallen en CNC-bewerkte aluminium onderdelen te omarmen.

Het ontwerp van de Enduro2 combineert de beste eigenschappen van een mountainbike en een enduromotorfiets. Het frame bestaat uit een combinatie van vormen die de roots van de MotoBike belichamen: een wendbaar en licht frame van blootgestelde carbonvezel dat is ingebracht in een CNC-gefabriceerde Ergal-motor, afgeleid van de motorfietsindustrie. De samensmelting van deze twee materialen heeft geleid tot een innovatieve vorm. De voorkant van de fiets heeft een vloeiende en zachte lijn die de elektrische componenten integreert, terwijl de achterkant technisch en krachtig oogt.

De Enduro2 heeft de Platinum A' Design Award gewonnen in de categorie Voertuig-, Mobiliteits- en Transportontwerp in 2022. Deze prestigieuze prijs erkent uitzonderlijke en zeer innovatieve ontwerpen die getuigen van ongeëvenaard professionalisme, genialiteit en bijdragen aan het welzijn van de samenleving. De Enduro2 wordt geprezen om zijn esthetiek, vooruitstrevende technologie en bijdrage aan het verbeteren van de wereld.

Het auteursrecht van de Enduro2 behoort toe aan Andrea Agazzini, 2021.

Met de Enduro2 heeft Andrea Agazzini een revolutionaire elektrische MotoBike gecreëerd die de grenzen tussen motorfietsen en fietsen vervaagt. Dit unieke ontwerp combineert de kracht van een motorfiets met de behendigheid en inspanning van een fiets, waardoor een nieuwe ervaring ontstaat voor offroad-liefhebbers. Met zijn innovatieve technologieën, lichtgewicht constructie en opvallende design verdient de Enduro2 zijn plaats als een baanbrekend voertuig in de wereld van lifestyle, kunst en technologie.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Andrea Agazzini
Afbeeldingscredits: Andrea Agazzini
Projectteamleden: Andrea Agazzini
Projectnaam: Enduro2
Projectklant: Andrea Agazzini


Enduro2 IMG #2
Enduro2 IMG #3
Enduro2 IMG #4
Enduro2 IMG #5
Enduro2 IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp