Tulip Candlestick: Een Elegante en Sfeervolle Toevoeging aan je Interieur

Een Ontwerp van Peiyao Cheng

De Tulip Candlestick is geïnspireerd op de subtiele betekenis van de tulp, die staat voor lente, schoonheid en hoop in het leven. Dit ontwerp maakt het ook gemakkelijker om kaarsen aan te steken. Terwijl de geurkaarsen in de bloemvormige kaarsenhouder worden geplaatst en aangestoken, verspreidt zich een subtiele geur. Met het prachtige kaarslicht creëert het een prachtig tafereel en zorgt het voor een vrolijke sfeer van ontspanning en meditatie.

De Tulip Candlestick is een kaarsenhouder die geschikt is voor gangbare geurkaarsen. Een brandende lucifer kan door de opening tussen de "bloemblaadjes" van de kaarsenhouder worden gestoken en de kaars aansteken. Met de vlam die flakkert, de omgekeerde reflectie van het zwakke licht in de kaarsoplossing en de subtiele geur ontstaat er een aangename sfeer voor ontspanning en meditatie.

Deze kaarsenhouder is gemaakt van keramiek en heeft de afmetingen van 55 mm x 55 mm x 70 mm. Het ontwerp is zorgvuldig bedacht om zowel functioneel als elegant te zijn, waardoor het een perfecte aanvulling is op elk interieur.

De interactie met de Tulip Candlestick is intuïtief en gemakkelijk. Bij het aansteken van de kaars kunnen mensen eenvoudig een lucifer door de openingen tussen de bloemblaadjes steken. Dit ontwerp zorgt voor een verrijkte gebruikerservaring en maakt het gebruik van kaarsenhouder een plezierige bezigheid.

Het project voor de Tulip Candlestick begon in oktober 2021 en werd voltooid in februari 2022 in Shenzhen, China. Tijdens het ontwerpproces werden korte observaties uitgevoerd om te begrijpen hoe mensen kaarsenhouders thuis gebruiken. Ook werd er marktonderzoek gedaan om inzicht te krijgen in de huidige oplossingen op de markt.

Het ontwerpen van een kaarsenhouder die zowel functioneel als elegant is, bracht de nodige uitdagingen met zich mee. De Tulip Candlestick is echter het resultaat van inspiratie uit de natuur en vormt een elegante tulp. Door openingen tussen de bloemblaadjes te creëren, wordt de interactie met de kaarsenhouder veel gemakkelijker.

De Tulip Candlestick is niet alleen een functioneel product, maar draagt ook bij aan een vrolijke sfeer in huis. Het ontwerp is geïnspireerd op de elegantie, verfijning en romantiek van tulpen. Het aansteken van een kaars voelt als het ruiken van een bloem. Met zijn intuïtieve manier van kaarsen aansteken en zijn natuurlijke vorm creëert deze tulpenkaarsenhouder een elegante en vrolijke ervaring in huis.

De Tulip Candlestick heeft erkenning gekregen voor zijn uitstekende ontwerp. In 2022 werd dit ontwerp bekroond met de Iron A' Design Award in de categorie Verlichtingsproducten en -armaturen. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. De Tulip Candlestick wordt gerespecteerd vanwege de integratie van de beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken. Het ontwerp draagt bij aan vervulling en positieve gevoelens, en draagt zo bij aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Peiyao Cheng
Afbeeldingscredits: Peiyao Cheng
Projectteamleden: Di Lu Junfeng Wang
Projectnaam: Tulip
Projectklant: Peiyao Cheng


Tulip IMG #2
Tulip IMG #3
Tulip IMG #4
Tulip IMG #5
Tulip IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp