Astoria Tafellamp: Een Innovatief en Functioneel Ontwerp

Een Unieke Tafellamp Gecreëerd door het Enza Home Design Team

Verlichting speelt een cruciale rol in het creëren van de juiste sfeer in onze leefruimtes. Met zijn creatieve vorm en functionele ontwerp tilt de Astoria tafellamp de impact van licht naar een hoger niveau. Dit innovatieve product, ontworpen door het Enza Home Design Team, biedt niet alleen esthetische waarde, maar ook praktische voordelen die bijdragen aan de algehele ervaring van de gebruiker.

De Astoria tafellamp onderscheidt zich van andere lampen door zijn unieke combinatie van MDF, glas en messing. Naast de functionele aspecten valt deze lamp op door zijn esthetische ontwerpconcept. De lamp is voorzien van een USB-oplaadpoort aan de onderkant van de basis en heeft een touch on-and-off functie. Dit maakt het niet alleen gemakkelijk te bedienen, maar ook een innovatief en esthetisch ontwerp. De inkepingen in het hout zorgen voor een gemakkelijke verwerking, terwijl de glazen kap zorgt voor een prachtig lichteffect. Het metalen element voegt een extra dimensie toe aan het ontwerp.

De Astoria tafellamp wordt vervaardigd met behulp van geavanceerde technologieën. De basis is gemaakt van MDF en heeft een CNC-gegraveerd verlichtingspatroon, samen met een geïntegreerde USB-oplaadpoort. De gouden metalen onderdelen houden het glazen diffusergedeelte van de lamp op zijn plaats. De diffuser is ontworpen om verblinding te voorkomen. De lamp heeft een zwarte kabel en maakt gebruik van een geïntegreerde LED-lichtbron met een vermogen van 5W en een kleurtemperatuur van 3000K. De lamp kan worden gedimd om het gewenste lichtniveau aan te passen aan de omgeving en de wensen van de gebruiker.

De Astoria tafellamp biedt niet alleen verlichting, maar ook een scala aan functies. De zwarte stroomkabel van de lamp wordt in het stopcontact gestoken om de energieverbinding tot stand te brengen. Door op de knop op het messing gedeelte te drukken, kan de diffuser geleidelijk worden geopend en gesloten. De lamp kan worden gedimd om het gewenste lichtniveau aan te passen aan de omgeving en de wensen van de gebruiker. Dankzij de multifunctionele structuur lost de lamp veel problemen op in een beperkte ruimte en voorkomt het kabelwarboel.

Het ontwerpproces van de Astoria tafellamp begon in januari 2018. Het eerste prototype werd gemaakt in juni 2018 en drie prototypes werden tentoongesteld op een beurs in november 2018. De lamp kwam in april 2019 op de markt. Het ontwerpteam van Enza Home heeft verschillende uitdagingen overwonnen om dit innovatieve en functionele ontwerp te realiseren. De Astoria tafellamp is gepatenteerd en vertegenwoordigt een nieuw discours voor het merk in hun verlichtingsportfolio.

De Astoria tafellamp heeft erkenning gekregen voor zijn uitstekende ontwerp. In 2021 werd het bekroond met de Silver A' Design Award in de categorie Lighting Products and Fixtures. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit, technische kenmerken en artistiek vakmanschap. De Astoria tafellamp is een voorbeeld van uitmuntendheid en innovatie, en wekt bewondering en verwondering op bij degenen die het zien.

Met zijn unieke combinatie van materialen, functionele eigenschappen en esthetisch ontwerpconcept is de Astoria tafellamp een ware blikvanger. Het biedt niet alleen verlichting, maar ook een scala aan functies die bijdragen aan de algehele ervaring van de gebruiker. Of het nu in een woonkamer, slaapkamer of kantoorruimte wordt geplaatst, de Astoria tafellamp voegt een vleugje innovatie en stijl toe aan elke ruimte.

Ontwerper: Enza Home Design Team

Ontwerpnaam: Astoria Tafellamp

Ontwerplabels: Tafellamp, Innovatief, Functioneel, Materiaalcombinatie, Touchbediening, Dimbaar, Geïntegreerde USB-oplader

Ontwerplocatie en tijdsbestek: Het ontwerpproces begon in januari 2018 en de lamp kwam in april 2019 op de markt.

Intellectueel eigendom: Gepatenteerd in 2018/04374 door Haci Nuri Oztaskin.

Prijzen en erkenning: Silver A' Design Award in de categorie Lighting Products and Fixtures in 2021.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Enza Home Design Team
Afbeeldingscredits: Enza Home Design Team
Projectteamleden: Enza Design Team
Projectnaam: Astoria
Projectklant: Enza Home Design Team


Astoria IMG #2
Astoria IMG #3
Astoria IMG #4
Astoria IMG #5
Astoria IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp