Magische Verlichting: Priyam Doshi's Paddenstoellampen

Een Sprookjesachtige Aanvulling op Hedendaags Interieur

Ontdek de betoverende wereld van Priyam Doshi's paddenstoellampen, waar natuur en vakmanschap samenkomen om een unieke sfeer in elke ruimte te creëren.

De alledaagse woonomgeving transformeren met een vleugje plezier en magie, dat is wat ontwerper Priyam Doshi voor ogen had met de creatie van de paddenstoellampen. Deze staande lampen, geïnspireerd door de natuurlijke schoonheid van paddenstoelen, zijn ontworpen om een organisch element toe te voegen aan moderne interieurs en zo een sprookjesachtige ambiance te scheppen.

De paddenstoellampen onderscheiden zich door hun organische vormen en de combinatie van twee verschillende stoffen, wat een unieke esthetiek oplevert. Elke lamp is met de hand vervaardigd en gestikt door vrouwelijke ambachtslieden, wat zorgt voor een perfecte afwerking en een eerbetoon aan traditioneel vakmanschap. De keuze voor handwerk benadrukt de toewijding aan kwaliteit en detail die centraal staat in Doshi's ontwerpfilosofie.

Deze verlichtingsobjecten zijn vervaardigd met een metalen armatuur dat is afgewerkt met poedercoating voor duurzaamheid. De stof wordt met de hand op het armatuur genaaid, waarbij een LED-lichtbron binnenin zorgt voor een warme gloed. De lampen zijn verkrijgbaar in twee maten, waardoor ze geschikt zijn voor diverse ruimtes en toepassingen.

De interactie met de paddenstoellampen is eenvoudig en gebruiksvriendelijk. Een voetschakelaar maakt het gemakkelijk om de lamp aan en uit te zetten zonder te bukken. Het vervangen van de LED-lichtbron is ook geen probleem: de bovenkant kan met de hand worden losgeschroefd, waarna de lichtbron eenvoudig kan worden verwisseld.

Priyam Doshi's paddenstoellampen zijn niet alleen een bron van licht, maar ook van inspiratie. Ze zijn een toonbeeld van hoe design en kunst kunnen samenvloeien en hoe innovatie kan leiden tot unieke producten die zowel functioneel als esthetisch zijn. Deze lampen, die in november 2022 in Mumbai, India, werden gelanceerd en tentoongesteld, hebben de Iron A' Design Award in de wacht gesleept, een bewijs van hun uitzonderlijke ontwerp en innovatieve karakter.

Met de paddenstoellampen heeft Priyam Doshi een nieuwe dimensie toegevoegd aan de wereld van interieurverlichting, waarbij elk stuk niet alleen een lamp is, maar ook een kunstwerk dat de kamer verrijkt met zijn aanwezigheid. Het is een ode aan de natuur, handwerk en de magie van licht.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Priyam Doshi
Afbeeldingscredits: Image #1: Creator Priyam Doshi, Photographer Isha Shah Image #2: Creator Priyam Doshi, Photographer Isha Shah Image #3: Creator Priyam Doshi, Photographer Isha Shah Image #4: Creator Priyam Doshi, Photographer Isha Shah Image #5: Creator Priyam Doshi, Photographer Isha Shah
Projectteamleden: Priyam Doshi
Projectnaam: Mushroom
Projectklant: Name Place Animal Thing


Mushroom IMG #2
Mushroom IMG #3
Mushroom IMG #4
Mushroom IMG #5
Mushroom IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp