Zero: Een Nieuwe Dimensie in Lichtontwerp

Circulair Lichtobject van Hsin-Kai Tai en Wan-Ting Lin

In een samenspel van licht, tijd en transparantie brengen ontwerpers Hsin-Kai Tai en Wan-Ting Lin met hun ontwerp 'Zero' een ode aan de recyclebaarheid van glas en de cycli van de natuur.

De essentie van het ontwerp 'Zero' ligt in de eenvoud en de diepere betekenis van de gebruikte materialen. Glas, bekend om zijn 100 procent recyclebaarheid, wordt in dit ontwerp getransformeerd tot een bron van zachte verlichting die de harten van gebruikers raakt. Het lichtobject weerspiegelt de delicate relatie tussen water, transparantie en tijd, en brengt een romantische betekenis van glashergebruik naar voren.

Wat 'Zero' onderscheidt van andere ontwerpen is de manier waarop het de elementen licht en tijd, water en de transparantie van plasticiteit samenbrengt. De secondewijzer veroorzaakt kleine rimpelingen in het water, symbolisch voor de terugkerende gebeurtenissen in het leven. Dit unieke effect biedt een nieuwe kijk op de schoonheid van alledaagse momenten en benadrukt de waarde van hergebruik, waarbij het ontwerp zowel een einde als een nieuw begin symboliseert.

De realisatie van 'Zero' is een samenwerking met Spring Pool Glass, waarbij gebruik wordt gemaakt van gerecycled glas. Het ontwerp is bedoeld om geplaatst te worden in winkels die regelmatig ervaringsgerichte activiteiten aanbieden, zoals SIDOLI RADIO en Akau Coffee. Hiermee richt het zich op klanten die waarde hechten aan spiritueel genot en comfort in hun leefomgeving, terwijl het tegelijkertijd commerciële waarde en duurzaamheid bevordert.

De technische specificaties van 'Zero' zijn zorgvuldig overwogen, met afmetingen van 235mm breedte, 235mm diepte en 164mm hoogte. Het ontwerp is een toonbeeld van de synergie tussen esthetiek en functionaliteit, waarbij de samenstelling van onder naar boven plaatsvindt en de gebruiker wordt uitgenodigd om op een ontspannen wijze de veranderingen van licht en schaduw te ervaren.

Het project, gestart in november 2022 en voltooid in mei 2023, werd tentoongesteld tijdens YODEX Industry-Academia Cooperation in mei 2023. De onderliggende onderzoeksinspanningen hebben geleid tot een diepgaand begrip van het recyclingsproces van glas en de interactie tussen licht, water en tijd, wat resulteerde in een ontwerp dat stress vermindert door het weglaten van schaalverdeling en tikkende geluiden.

De uitdagingen die overwonnen moesten worden in het ontwerpproces omvatten het doorbreken van beperkingen in vorm en modulariteit van glasproducten, en het vinden van een expressieve betekenis van circulair glas. Het resultaat is een product dat niet alleen licht en tijd draagt, maar ook de transparantie van water, waardoor de gebruiker letterlijk de tijd kan zien en aanraken.

Dit innovatieve ontwerp heeft de prestigieuze Zilveren A' Design Award in de categorie Verlichtingsproducten en -armaturen in 2024 gewonnen, een erkenning voor topontwerpen die uitmuntend vakmanschap en innovatie tonen. 'Zero' wordt geprezen om zijn sterke technische eigenschappen en artistieke vaardigheid, en brengt gevoelens van verwondering en bewondering teweeg.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: TAI,HSIN-KAI
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer HSINKAI TAI, Display, 2023. Image #2: Photographer HSINKAI TAI, Shadow, 2023. Image #3: Photographer WANTING LIN, Ripples, 2023. Image #4: Photographer HSINKAI TAI, Atmosphere, 2023. Image #5: Photographer WANTING LIN, Display, 2023.
Projectteamleden: Designer:HSINKAI TAI Designer:WANTING LIN
Projectnaam: Zero
Projectklant: TAI,HSIN-KAI


Zero IMG #2
Zero IMG #3
Zero IMG #4
Zero IMG #5
Zero IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp