Nantong Window: Een Cultureel Centrum Geïnspireerd door Vogels en de Zee

Een Uniek Architectonisch Ontwerp van Tongji Architectural Design Co., Ltd

Het culturele centrum Nantong Window, ontworpen door Tongji Architectural Design Co., Ltd, is een opvallend architectonisch meesterwerk dat zijn inspiratie haalt uit vogels en de zee. Met een speciale vouwpaneelgordijngevel en een driedimensionaal vouwend "veer" gevormd geperforeerd aluminium gordijngevelsysteem, is dit project een ware blikvanger.

Het culturele centrum bevindt zich aan de noordkant van het landschapspark en omvat een bibliotheek, een cultureel centrum en een archief. Het ontwerp is gebaseerd op het prototype van "vogels en de zee" en maakt gebruik van een speciale vouwpaneelgordijngevel en een driedimensionaal vouwend "veer" gevormd geperforeerd aluminium gordijngevelsysteem.

Een van de unieke kenmerken van het ontwerp is de zorgvuldig berekende installatiepositie en hoek van de verlichtingsarmaturen. Hierdoor kan het oppervlak van de lamp zowel binnen als buiten niet direct worden gezien, wat zorgt voor een goede visuele comfort. Het gebouw maakt gebruik van het DMX512-besturingssysteem om de algehele dynamische verandering van de gevel te realiseren. Hierdoor kan niet alleen aan de dagelijkse energiebesparingsbehoeften worden voldaan, maar ook aan de behoeften van projectactiviteiten in combinatie met belangrijke feestdagen.

Om het "vogel" -concept van het gebouw te versterken, zijn er ondergrondse lampen met een CRI90 en een verlichtingskleurtemperatuur van 3000K in de onderkant van het gebouw ingebed. Deze verlichten de oranje binnenmuur en het plafond, waardoor het "vogel" -idee van het gebouw wordt versterkt.

Het project heeft een totale oppervlakte van 30200 vierkante meter en is een indrukwekkend voorbeeld van architectonisch ontwerp dat kunst, innovatie en technologie combineert.

Het culturele centrum Nantong Window is een ware blikvanger en een inspirerend voorbeeld van hoe architectuur en verlichting kunnen samenkomen om een unieke en boeiende ervaring te creëren. Het ontwerp is bekroond met de Zilveren A' Design Award in de categorie Verlichtingsproducten en Armaturen, en is een erkenning voor het uitmuntende vakmanschap en de innovatie die in dit project zijn verwerkt.

Met zijn unieke ontwerp, geïnspireerd door vogels en de zee, en zijn indrukwekkende verlichtingskenmerken, is het culturele centrum Nantong Window een must-see bestemming voor liefhebbers van kunst, architectuur en design.

Image Credits: Fotograaf Ma Yuan, Nantong Window, 2020.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Tongji Architectural Design (Group) Co., Ltd
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer Ma Yuan, Nantong Window, 2020. Image #2: Photographer Ma Yuan, Nantong Window, 2020. Image #3: Photographer Ma Yuan, Nantong Window, 2020. Image #4: Photographer Ma Yuan, Nantong Window, 2020. Image #5: Photographer Ma Yuan, Nantong Window, 2020.
Projectteamleden: Xiu Yang Limin Jiang Yu Zhang Yue Ma Xingru Chen Chen Bian Wenjing Ge Jiani Lu Xi Luo Ying Zhang
Projectnaam: Nantong Window
Projectklant: Tongji Architectural Design (Group) Co., Ltd


Nantong Window IMG #2
Nantong Window IMG #3
Nantong Window IMG #4
Nantong Window IMG #5
Nantong Window IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp