Depois de Waldemar Cordeiro: Een Unieke Lamp Geïnspireerd door een Braziliaanse Kunstenaar

Een Verfijnd Ontwerp van Alvaro Wolmer

In de wereld van kunst, architectuur en design zijn er altijd inspirerende figuren die ons blijven fascineren. Een van die figuren is Waldemar Cordeiro, een invloedrijke Braziliaanse kunstenaar uit de 20e eeuw. Zijn werk heeft niet alleen de kunstwereld beïnvloed, maar heeft nu ook geleid tot een uniek ontwerp van Alvaro Wolmer - de Depois de Waldemar Cordeiro lamp.

De Depois de Waldemar Cordeiro lamp is geïnspireerd op een originele lamp die Cordeiro zelf heeft ontworpen en gemaakt in de jaren 50. Het enige bewijs dat we hebben van deze lamp is een klein stukje krantenpapier met een foto ervan. Dit was het startpunt voor het recreëren van de lamp en het prachtige lichteffect dat ermee werd geproduceerd.

Alvaro Wolmer, een getalenteerde ontwerper en meubelmaker, heeft de taak op zich genomen om deze unieke lamp nieuw leven in te blazen. Met behulp van moderne materialen en technieken heeft hij een eigentijdse versie van de lamp gecreëerd die het originele ontwerp eer aandoet.

Wat deze lamp zo bijzonder maakt, is het lichteffect dat wordt gecreëerd door een enkele lichtbron. Door interne reflecties en de verschillende afstanden van de bron tot de witte ringen, kan een 4W LED-lamp een scala aan tinten produceren, variërend van donkergrijs tot puur wit. Het resultaat is een verbluffend spel van licht en schaduw dat elke ruimte verrijkt.

De Depois de Waldemar Cordeiro lamp is gemaakt van massief aluminium en is afgewerkt met elektrostatische verf. Met een hoogte van 54 cm, een diameter van 30 cm en een gewicht van 3 kg, is deze lamp een elegante toevoeging aan elk interieur.

Naast het prachtige ontwerp wordt de lamp geleverd in een luxe kist van MDF, die ook als basis voor de lamp kan dienen. Dit geeft de lamp een extra vleugje stijl en functionaliteit.

Het project voor de Depois de Waldemar Cordeiro lamp begon in maart 2017 in São Paulo en werd in oktober 2018 voltooid. Het was een uitdagend proces om het originele ontwerp te recreëren en het gewenste lichteffect te bereiken, maar het resultaat is een meesterwerk dat de erfenis van Waldemar Cordeiro voortzet.

Deze unieke lamp is niet alleen een eerbetoon aan een getalenteerde kunstenaar, maar ook een voorbeeld van innovatief design en vakmanschap. Het is dan ook geen verrassing dat de Depois de Waldemar Cordeiro lamp bekroond is met de prestigieuze Silver A' Design Award in 2022. Deze onderscheiding erkent de uitmuntendheid, creativiteit en innovatie die in dit ontwerp zijn verwerkt.

De Depois de Waldemar Cordeiro lamp is een must-have voor liefhebbers van kunst, design en verfijnde verlichting. Het brengt niet alleen een prachtige sfeer in huis, maar ook een stukje Braziliaanse kunstgeschiedenis.

Beeldcredits: Alle foto's zijn gemaakt door Ding Musa in oktober 2021.

Intellectueel Eigendomsbericht: Het ontwerp is geregistreerd bij het IAB - Instituto dos Arquitetos do Brasil.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Álvaro Wolmer
Afbeeldingscredits: All photos were taken by Ding Musa in October 2021
Projectteamleden: Lead Designer: Alvaro Wolmer Analivia Cordeiro Andre Vainer
Projectnaam: Depois de Waldemar Cordeiro
Projectklant: Álvaro Wolmer


Depois de Waldemar Cordeiro IMG #2
Depois de Waldemar Cordeiro IMG #3
Depois de Waldemar Cordeiro IMG #4
Depois de Waldemar Cordeiro IMG #5
Depois de Waldemar Cordeiro IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp