Goldrify: Een Verlichting van Geloof en Persoonlijke Fortuin

Chandelier van Vittawat Archanainant Vermengt Cultuur met Innovatie

De Goldrify kroonluchter, ontworpen door Vittawat Archanainant, is een verfijnde fusie van Thaise culturele waarden en moderne esthetiek, die persoonlijk geluk belooft te versterken.

In de wereld van luxe verlichting staat de Goldrify kroonluchter als een uniek kunstwerk dat persoonlijke overtuigingen en esthetische schoonheid samenbrengt. Geïnspireerd door de Thaise traditie waarbij gelovigen gouden blaadjes op Boeddhabeelden aanbrengen, is deze kroonluchter ontworpen om niet alleen een ruimte te verlichten, maar ook om voorspoed en waardigheid te brengen aan de eigenaar.

De vormgeving van Goldrify weerspiegelt de techniek van het vergulden, een belangrijk onderdeel van de Thaise cultuur. Dit wordt gecombineerd met een geavanceerde personalisatie, waarbij klanten de grootte en patronen van de kroonluchter kunnen aanpassen aan hun 'geluksgetal'. Dit resulteert in een nooit eerder vertoonde patronen, gegenereerd door een speciaal ontwikkeld script.

De productie van de Goldrify kroonluchter is een samensmelting van traditioneel handwerk en moderne technologie. Elk glaselement wordt met de hand geblazen, geleid door een 3D-model om een natuurlijke uitstraling te garanderen. Daarnaast zorgt een Python-script voor een parametrische rangschikking, wat leidt tot een oneindige variatie in patronen, gebaseerd op persoonlijke numerologie.

Technisch gezien bestaat de kroonluchter uit modules van 70mm bij 70mm, die in verschillende vormen en patronen kunnen worden geschikt, afhankelijk van de ruimte. Dit innovatieve ontwerp maakt het mogelijk om de kroonluchter zonder extra ondersteuning boven het plafond te installeren, waardoor de vorm vrijelijk aangepast kan worden aan elke omgeving.

De Goldrify kroonluchter is niet alleen een verlichtingsobject, maar ook een weerspiegeling van Aziatische overtuigingen en cultuur. Het biedt een dynamische en natuurlijke visuele verbinding door de eenvoudige vorm van het glas, waardoor patronen flexibel gerangschikt kunnen worden. Dit alles is geïnspireerd door de rijke traditie van het vergulden in de Thaise cultuur, wat een implicatie is van welvaart en gezondheid.

Deze bijzondere kroonluchter, die in maart 2022 in Thailand is gestart, is een antwoord op de behoefte aan een verlichtingsontwerp dat past bij de Aziatische context, architectuur en cultuur. Het is een uitdaging om een fysieke vorm te geven aan iets subjectiefs als geloof, maar Goldrify slaagt erin om een brug te slaan tussen persoonlijke overtuigingen en fysieke vormgeving. De erkenning van dit ontwerp met een Bronzen A' Design Award in 2024 onderstreept de creatieve genialiteit en de bijdrage aan de verbetering van de kwaliteit van leven.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: vittawat archanainant
Afbeeldingscredits: Vittawat Archanainant
Projectteamleden: Designer : Vittawat Archanainant Project manager : Niti Potitatkul
Projectnaam: Goldrify
Projectklant: ANDWHITESTUDIO


Goldrify IMG #2
Goldrify IMG #3
Goldrify IMG #4
Goldrify IMG #5
Goldrify IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp