Jinbianruixiang Hoogbouw: Een Symbool van Culturele Samensmelting

Zhubo Design creëert een architectonisch meesterwerk

In de stad Nanchang verrijst een nieuw icoon aan de horizon: de Jinbianruixiang Hoogbouw, ontworpen door Zhubo Design. Dit kantoorgebouw belichaamt een harmonieuze fusie van lokale cultuur en moderne architectuur.

De Jinbianruixiang Hoogbouw is meer dan een kantoorgebouw; het is een cultureel symbool dat is geïnspireerd door de lokale stadsbloem, de Jinbianruixiang. Het ontwerp integreert de vierkante en praktische eisen van een hoogbouw met een bloemblaadjesmotief, waarbij het podium rond de hoofdtoren is gerangschikt. De architecturale vormgeving weerspiegelt de beroemde Tengwang Pavilion, waarbij de contouren geleidelijk verzameld worden, vergelijkbaar met een bloeiende Daphne. Dit resulteert in een organische integratie van unieke esthetiek en poëtische charme.

De uitdaging lag in het verwezenlijken van de gevel van de superhoge toren, die zich kenmerkt door een zich vernauwende en geleidelijk uitlopende vorm. Door een geometrische analyse van de huid van de toren te combineren met de gebruikte ruimte op de standaardverdiepingen, is het gelukt om met unitized curtain walls een prachtige vorm te realiseren, terwijl de openingen met profielen werden gesloten. Dit zorgt voor de verfijning van de verticale lijnen en integreert overstromingsverlichting.

Het project, gelegen in Jiulong Lake New City, profiteert van een uitstekende zichtbaarheid en toegankelijkheid. Het hoofdgebouw is zo geplaatst dat het een tweezijdig uitzicht op de rivier biedt. Het ontwerp benut moderne architecturale taal om het element "Jinbianruixiang" uit het eeuwige meesterwerk te versterken.

De Jinbianruixiang Hoogbouw is niet alleen een nieuw stedelijk herkenningspunt, maar ook een integratie van Nanchang's lokale cultuur in het stadsbeeld. Het gebouw vormt een duidelijk en poëtisch thema en is zeer herkenbaar. Het projectteam, geleid door Xia Chong en Li Wei, heeft met succes een ontwerp gerealiseerd dat zowel een nieuwe stedelijke mijlpaal is als een naadloze aanvulling op de stedelijke waterkant.

De Jinbianruixiang Hoogbouw, bekroond met de Zilveren A' Design Award in 2024, is een toonbeeld van creativiteit, professionaliteit en innovatie. Het illustreert een opmerkelijk niveau van uitmuntendheid en introduceert positieve gevoelens, verwondering en bewondering. Dit project is een ware ode aan de samensmelting van stad en natuur, moderniteit en geschiedenis, en vormt een blijvend beeld aan de oevers van de Ganjiang-rivier.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Zhubo Design
Afbeeldingscredits: unknown
Projectteamleden: Project leader: Xia Chong, Li Wei; Project execution managers: Li Yingwei, He Weijiang; Designers: Liao Yixuan, Lei Shanlin, Wang Yijie, Luo Zhongliang, Duan Weijia, Wang Junyu, Qi Shaoqing, He Juan, Zheng Kun, Zhang Lu, Liao Haoyu
Projectnaam: Jinbianruixiang Highrise
Projectklant: Zhubo Design


Jinbianruixiang Highrise IMG #2
Jinbianruixiang Highrise IMG #3
Jinbianruixiang Highrise IMG #4
Jinbianruixiang Highrise IMG #5
Jinbianruixiang Highrise IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp