Dalyan Droomhuis: Een Symfonie van Lokale Ambacht en Design

Interieurproject Serra Ozbay wint Brons bij A' Design Award

Het Dalyan Droomhuis, ontworpen door Serra Ozbay, is een meesterwerk dat lokale ambacht en familiegeschiedenis verenigt in een harmonieus interieurontwerp.

In de idyllische setting van Fethiye Dalyan, met uitzicht op de Koningsgraven, staat een bijzonder 2-verdiepingen tellend huis met een bruikbare oppervlakte van 280m2. Dit huis, dat de schoonheid van zijn omgeving omarmt, is niet alleen een bouwwerk maar een thuis vol verhalen en herinneringen. De diepgewortelde band tussen Dalyan en de huiseigenaren, wiens voorouders hier al jaren wonen, voegt een extra dimensie toe aan het project.

Ontworpen als een vakantiehuis voor een echtpaar en hun twee dochters, is het interieur van het huis zodanig ontworpen dat het een intieme en warme sfeer uitstraalt. De geografische kenmerken van de regio zijn meegenomen in het ontwerp, wat resulteert in een kleurrijke en persoonlijke familieomgeving. Lokale ambachtslieden hebben een belangrijke rol gespeeld in de realisatie van dit project, waarbij veel producten speciaal voor dit huis zijn ontworpen en geproduceerd.

Het gebruik van solide hout en de samenwerking met lokale teams en vakmensen voor alle hout- en steenbewerkingen onderstrepen de authenticiteit van het project. Speciale stukken, gemaakt door een lokale houtsnijder, en producten van een speciale steen uit de lokale marmergroeve, benadrukken de unieke eigenschappen van het ontwerp.

De technische specificaties van het huis omvatten 3 slaapkamers, 3 badkamers, 1 toilet, een woonkamer, een open keuken en een strijkkamer. Het huis is niet alleen ontworpen als zomerresidentie, maar ook met de infrastructuur om het hele jaar door comfortabel te wonen, in lijn met de droom van de eigenaren om hier permanent te verblijven.

Elk detail in het Dalyan Droomhuis draagt een eigen verhaal met zich mee. De console, vervaardigd door een houtsnijmeester uit Antep, is een kunstwerk op zich. De traditie van het houtsnijden wordt zo vanuit het verleden naar het heden gebracht en verrijkt de sfeer van het huis. De met vogelpatronen versierde armstoel bij de hoofdingang, gemaakt door lokale vakmensen, is een ander voorbeeld van de vaardigheid van de ambachtslieden die het huis sieren.

Deze benadering, waarbij elk meubelstuk of decoratief object een eigen verhaal heeft, verdiept het karakter van het huis en biedt inzicht in de identiteiten van de bewoners. Het Dalyan Droomhuis is een inspirerend voorbeeld van esthetiek, waarbij de arbeid en vaardigheden van ambachtslieden in elk detail voelbaar zijn.

De beelden van het project zijn vastgelegd door Burak Teoman en alle auteursrechten behoren toe aan SOS Interior. Het ontwerp is bekroond met de Bronzen A' Design Award, een erkenning voor uitmuntende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid bevestigen en bijdragen aan een betere levenskwaliteit.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Serra Ozbay
Afbeeldingscredits: Image #1: Burak Teoman Image #2: Burak Teoman Image #3: Burak Teoman Image #4: Burak Teoman Image #5: Burak Teoman
Projectteamleden: Serra Ozbay
Projectnaam: Dalyan Dream House
Projectklant: SOS Interior


Dalyan Dream House  IMG #2
Dalyan Dream House  IMG #3
Dalyan Dream House  IMG #4
Dalyan Dream House  IMG #5
Dalyan Dream House  IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp