Corn Design: Een Open, Dynamische en Levendige Kantoorruimte

Een ontwerp van Gang Zheng

Inleiding

Het kantoor van Corn Design is een levendige en dynamische ruimte, ontworpen door Gang Zheng. Dit ontwerp is gericht op een jong team en creëert een open en inspirerende werkomgeving. Met unieke eigenschappen en een focus op natuur en orde, is dit kantoor een plek waar creativiteit en samenwerking gedijen.

Ontwerper Gang Zheng werd geïnspireerd door de wens om een kantoorruimte te creëren die jonge teams zou aanspreken. Het rode beeldhouwwerk dat door het glas te zien is, symboliseert de vastberadenheid van elke medewerker om zijn dromen na te jagen. Het kantoor moest een plek zijn waar medewerkers hun eigen ruimte konden decoreren en deel konden nemen aan het creatieve proces, om zo vreugde en inspiratie met elkaar te delen en nieuwe ideeën te laten ontstaan.

Wat dit kantoor uniek maakt, is de open, dynamische en levendige sfeer. De centrale ontmoetingsruimte is een onafhankelijke ruimte die rust en elegantie uitstraalt. De zitplaatsen in de hal zijn als trappen geplaatst en er zijn krukjes in verschillende kleuren om een ontspannen en opgeruimde sfeer te creëren. Het is een plek waar medewerkers kunnen samenkomen, ideeën kunnen uitwisselen en zich kunnen laten inspireren.

De realisatie van dit ontwerp maakte gebruik van verschillende technologieën en materialen, waaronder terrazzo, vierkante tapijten, een groene plantenwand, geluiddempende inorganische katoenspray, afgewerkte scheidingswanden, emulsieverf, geluidsabsorberende panelen en gesinterd steen. Deze elementen dragen bij aan de esthetiek en functionaliteit van de ruimte.

Met een oppervlakte van 1300 vierkante meter biedt dit kantoor voldoende ruimte voor het jonge team om te werken en te groeien. Het project werd uitgevoerd tussen september en december 2019 in het Foreign Economic Cooperation Building in Ningbo, China.

Het ontwerp van Corn Design is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2021. Deze prijs erkent het innovatieve en creatieve karakter van het ontwerp, dat bijdraagt aan een verbetering van de kwaliteit van leven.

Al met al is het kantoor van Corn Design een inspirerende en levendige werkomgeving. Het ontwerp weerspiegelt de passie en vastberadenheid van het jonge team en biedt een ruimte waar creativiteit en samenwerking kunnen gedijen. Met zijn unieke eigenschappen en focus op natuur en orde, is dit kantoor een voorbeeld van uitstekend design in de wereld van lifestyle en werkplekken.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Gang Zheng
Afbeeldingscredits: Photographer: Yan Pu, Xuequan Zhang
Projectteamleden: Gang Zheng
Projectnaam: Corn Design
Projectklant: Gang Zheng


Corn Design IMG #2
Corn Design IMG #3
Corn Design IMG #4
Corn Design IMG #5
Corn Design IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp