De Betekenis van Geluk: Een Kunstzinnig Huisontwerp

Een Residentieel Huis Ontworpen door Yi Chun Chung

Ons ontwerp vergroot de ruimte door middel van een open plattegrond die de indeling herstructureert en zich losmaakt van het oorspronkelijke kleine-drie-slaapkamerkader. We tonen aan dat met enkele veranderingen en creatief gebruik van rondingen, het beklemmende gevoel van de oorspronkelijke indeling wordt opgelost.

Met een "kunstzinnig huis" als kenmerk, creëert de ontwerper artistieke hoofdwanden met verschillende eindweergaven. De lichtblauwe rotan kasten breken met het gebruikelijke aardetinten palet, terwijl de stenen tegels met watervalachtige patronen een gevoel van dynamiek oproepen en een vloeiende groef creëren. De stenen tegels, rotandeuren en hout brengen natuurlijke energie binnen, terwijl metalen materialen in de ruimte worden verspreid om verfijnde details toe te voegen en een elegante, hoogwaardige woonsfeer te creëren.

De entreeopbergruimte heeft meerdere functies, zoals screening, opslag en het begeleiden van de bewegingslijn. De lichtband helpt bij het definiëren van de belangrijkste bewegingslijn, terwijl het niet-parallelle U-vormige ontwerp een geleidelijk verbredend, verhelderend gebogen pad creëert met een vergroot gevoel van ruimte.

Door de beperking van de lange smalle indeling te doorbreken, draaien we de woon- en eetkamer om en herschikken we de richting van de woonkamer, waardoor de keuken en de woonkamer worden vergroot. De grote verticale oppervlakken integreren functies en verbergen deuren, waardoor de diepte van de ruimte wordt vergroot en een open plattegrond zorgt voor een onbelemmerd uitzicht.

Het project werd in 2021 voltooid. Tijdens het ontwerpproces hebben we intensief gecommuniceerd met de bewoners van het huis, zodat we hun echte behoeften konden begrijpen. Het ontwerp moest meer mensgericht zijn en bijdragen aan een betere levenskwaliteit.

De oorspronkelijke indeling scheidt verschillende ruimtes en de verschillende maten deuren en ramen fragmenteren de ruimte. Door de woon- en eetkamer om te draaien en het meubilair opnieuw te rangschikken, maximaliseren we de bruikbare ruimte en creëren we visuele verbindingen. De open plattegrond zorgt voor een onbelemmerd uitzicht.

Een kronkelende ingang leidt naar de open leefruimte, waarbij een aangename en verrassende bewegingsstroom wordt gecreëerd door middel van verlichting, kleurenpalet en gebogen lijnen. De onregelmatige ronde vormen brengen energie in de ruimte, terwijl de lichte kleuren en het gebogen plafond een gevoel van stroming geven. Om de gang te verkorten en de gemeenschappelijke ruimtes uit te breiden, hebben we een open plattegrond ontworpen die gezinsinteractie vergemakkelijkt, met de studie, woonkamer en eetkamer allemaal in één verbonden ruimte.

Fotograaf: Ar Her Kuo Photography Studio

Dit ontwerp heeft de Bronzen A' Design Award gewonnen in de categorie Interieur, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp in 2022. Deze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren. Ze worden gewaardeerd omdat ze de beste praktijken op het gebied van kunst, wetenschap, ontwerp en technologie incorporeren, sterke technische en creatieve vaardigheden vertonen en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Chung Yi Chun
Afbeeldingscredits: Photographer Ar Her Kuo Photography Studio
Projectteamleden: Chung Yi Chun
Projectnaam: The Meaning of Happiness
Projectklant: Chung Yi Chun


The Meaning of Happiness IMG #2
The Meaning of Happiness IMG #3
The Meaning of Happiness IMG #4
The Meaning of Happiness IMG #5
The Meaning of Happiness IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp