De Poëtische Maan van Hangcheng Mansion

Een Meesterwerk van The Design Code Co. Ltd

Ontdek de fusie van Jiangnan's erfgoed en moderne elegantie in een verkoopkantoor.

In de wereld van architectuur en interieurontwerp is het creëren van een ruimte die zowel de historische context respecteert als een moderne esthetiek belichaamt, een ware kunstvorm. The Design Code Co. Ltd heeft deze uitdaging aangenomen met hun nieuwste project, The Poetic Moon Hangcheng Mansion, een verkoopkantoor dat de essentie van de Jiangnan-regio ademt. Geïnspireerd door de lokale cultuur, kunst en levensstijl, is een elegante, ingetogen en delicate sfeer gecreëerd die de bezoekers meeneemt op een reis door tijd en ruimte.

De unieke eigenschappen van het ontwerp worden meteen duidelijk bij binnenkomst. Het interieur van het verkoopkantoor is een directe weerspiegeling van de architectonische kernconcepten, waarbij de schilderachtige landschappen en de stijl van Jiangnan, kenmerkend voor het Westelijke Meer, naar binnen zijn gebracht en omgezet in de sleutelkenmerken van de regio. De ontwerpers hebben zich verdiept in het Westelijke Meer en hebben zorgvuldig nagedacht over hoe ze een poëtische ruimte kunnen creëren die de landschappen van het Westelijke Meer integreert in een nieuwe stad vol hoge gebouwen.

De realisatietechnologie van het ontwerp is even indrukwekkend. De binnen geplaatste vouwschermen zijn gemaakt van zijde, een lokaal product uit de Jiangnan-regio, en vervaardigd met een speciaal proces. Muren en plafonds zijn behandeld met een antieke houttint om een antieke en elegante sfeer te creëren. Voor kunstvoorwerpen is de voorkeur gegeven aan ruwe steen en hout, typisch voor de Jiangnan-regio, om de lokale kenmerken en unieke charme te tonen.

Het project beslaat een oppervlakte van 428 vierkante meter en is een toonbeeld van ruimtelijke harmonie en culturele resonantie. De ruimte is overwegend in de vorm van de letter L, waarbij de westzijde langs de straat dient als de belangrijkste tentoonstellingsruimte. Bezoekers worden verwelkomd bij de noordwestelijke ingang en geleid langs een smalle doorgang naar de tentoonstellingsruimte. De waterscène bij de noordwestelijke ingang is een cruciaal punt om de rol van het landschap te onthullen en zet de natuurlijke en humanistische toon voor het gehele gebouw.

De uitdagingen bij het ontwerpen waren niet gering. Het team van The Design Code Co. Ltd moest moderne elementen integreren in de traditionele stijl, om de unieke charme van de Jiangnan-stijl te tonen en tegelijkertijd te voldoen aan de esthetische behoeften van deze tijd. Er is extra moeite gedaan om het interieurontwerp af te stemmen op het architectonische uiterlijk en het binnenplaatslandschap, waarbij de aandacht voor detail en integriteit benadrukt werd van materiaalkeuze tot kleurenschema.

De inspanningen en het vakmanschap van The Design Code Co. Ltd zijn niet onopgemerkt gebleven. The Poetic Moon Hangcheng Mansion is bekroond met Zilver in de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2024. Deze prestigieuze onderscheiding wordt toegekend aan topontwerpen die blijk geven van uitmuntende expertise en innovatie, en die een opmerkelijk niveau van uitmuntendheid tentoonspreiden. Het is een erkenning voor ontwerpen die positieve gevoelens, verbazing en verwondering oproepen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Ningjing Yang
Afbeeldingscredits: Ningjing Yang
Projectteamleden: Hardcover Design Director: Zhang Yongyi Main designer: Cong Zhengxuan Engineering Supervisor: Wang Chenglong Soft decoration Design Director: Lv Li
Projectnaam: The Poetic Moon Hangcheng Mansion
Projectklant: The Design Code CO.LTD


The Poetic Moon Hangcheng Mansion IMG #2
The Poetic Moon Hangcheng Mansion IMG #3
The Poetic Moon Hangcheng Mansion IMG #4
The Poetic Moon Hangcheng Mansion IMG #5
The Poetic Moon Hangcheng Mansion IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp