Everbon Jian Shan Mansion: Een Rustieke en Elegante Share Lobby Geïnspireerd door de Natuur

Een Ontwerp van Yiting Lu

Mount Emei, gelegen tussen de Dadu-rivier en de Qingyi-rivier in het Sichuan-bekken, dient als inspiratiebron voor het ontwerp van Everbon Jian Shan Mansion. Het ontwerp haalt zijn inspiratie uit de gelaagde bergen, stille stenen boeddha's en andere natuurlijke en rustige kenmerken van dit gebied. Door hedendaagse ontwerptechnieken toe te passen, worden deze symbolische elementen op een zorgvuldige manier geïntegreerd in elke vorm en structuur, waardoor een gevoel van eenvoud, onhandigheid en rust wordt gecreëerd.

Op basis van de geografische kenmerken van Mount Emei heeft MOD DESIGN de Share Lobby ontworpen als een flexibele ruimte met rijke lagen en stereoscopische structuren. Hierdoor zijn niet alleen verschillende functionele gebieden gecreëerd, zoals de ontvangsthal, de lobbybar, de ontspanningsruimte en de verkoopruimte voor warmwaterbronnen, maar ook diverse leefscènes die in harmonie zijn met de natuur door middel van eigentijdse technieken, rustiek en etherisch.

De ruimte is voornamelijk ingericht in natuurlijke houtkleuren, waardoor een rustige en elegante sfeer ontstaat. Het licht in de ruimte wordt gerealiseerd in de vorm van Masayuki Tsubota. De lineaire vorm wordt gecombineerd met de vorm van waterdruppels, waardoor een dynamisch visueel effect ontstaat, vergelijkbaar met een kleine waterdruppel die in een stille vijver valt. Decoraties zoals handgemaakt aardewerk, bloemen, houten stoelen en diverse ornamenten zijn zorgvuldig geplaatst om de schoonheid van de details volledig tot uiting te brengen en de ruimte een zorgeloos artistiek concept te geven.

Met een oppervlakte van 670 vierkante meter biedt Everbon Jian Shan Mansion een unieke en comfortabele ervaring. Het ontwerp maakt gebruik van de overgangsruimte om een verbinding te creëren tussen binnen en buiten, en zorgt zo voor een overvloed aan ruimtelijke lagen die de coherentie overstijgen. Daarnaast zoekt de ontwerper naar diverse mogelijkheden voor combinaties tussen objecten en instrumenten, interactie tussen mensen en objecten, flexibiliteit van objecten en integratie van de ruimte, en vermengt deze met de omgeving om een frisse schoonheid te creëren.

Geïnspireerd door de natuur dienen objecten in de ruimte, zoals landschapsschilderijen, handgemaakte bamboe ornamenten en verlichting gebaseerd op visnetten, als bijzondere versieringen in de vorm van kunst. Het ontwerp van MOD DESIGN is doordrenkt van verlangen naar natuur en menselijkheid, dat tot uiting komt in elk detail van de ruimte. Het aangename verblijf in de buurt van de bergen en het meer kan je kalmeren en je humeur opvrolijken.

Everbon Jian Shan Mansion bevindt zich in Mount Emei, Sichuan, en werd voltooid in mei 2020. Het ontwerp is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2021. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit, en die bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven. Het ontwerp van Everbon Jian Shan Mansion is een uitstekend voorbeeld van de integratie van kunst, wetenschap, design en technologie, en draagt bij aan het creëren van een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Jay Lee
Afbeeldingscredits: Jay Lee
Projectteamleden: Gu Xiaoyu
Projectnaam: Everbon Jian Shan Mansion
Projectklant: Jay Lee


Everbon Jian Shan Mansion IMG #2
Everbon Jian Shan Mansion IMG #3
Everbon Jian Shan Mansion IMG #4
Everbon Jian Shan Mansion IMG #5
Everbon Jian Shan Mansion IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp