Prachtig op elke mogelijke manier

Interieurontwerp van Harmony Construction Limited Company

Ludwig Mies van der Rohe is een van de invloedrijkste Duitse architecten van de 20e eeuw, bekend om zijn rol in de ontwikkeling van het modernisme. Hij zei ooit: "Less is more". Voor dit interieurontwerpproject heeft de ontwerper de schoonheid van vereenvoudiging in de ontwerpdetails naar voren gebracht en dit is de belangrijkste ruimtelijke nadruk geworden.

Dit is een interieurontwerpproject voor een modelwoning in een nieuw gebouwde ontwikkeling. Door de vindingrijke planning en verfijnde herconfiguratie van het ontwerpteam zijn de vier zeer verschillende modelwoningen veranderd in vier verschillende stijlen en hebben ze op unieke wijze hun aantrekkingskracht getoond.

De ruimte waarin een tijdloze humanistische stijl wordt gepresenteerd, is gedecoreerd met puur witte en elegante elementen. Het lichte witte marmer wordt omlijst met titanium geplateerde afwerking om een lichte en luxueuze ruimtelijke expressie te creëren. Bovendien brengt het samenspel van hout een vleugje kalmte en rust over.

Het project beslaat ongeveer 4134 vierkante meter.

Op een vindingrijke manier heeft de ontwerper een open ontwerpbenadering toegepast om het probleem van eenzijdige verlichting op te lossen, waardoor de ruimte wordt overspoeld met zonlicht. Het ontwerp van de vier hoeken van het plafond is gebogen om de visuele ervaring te verzachten. In de slaapkamer zijn pure aardetinten geconfigureerd om de bewoners een stressvrije slaapomgeving te bieden. Bovendien creëren decoratieve geometrische lijnen en natuurlijke houtnerf een visueel effect met lagen. Ook is er een grote kast geplaatst om te voldoen aan de opbergbehoeften van de gebruiker.

Het project zal in 2026 worden voltooid in Taipei, Taiwan.

In een andere ruimte, waar grijs als hoofdkleur is ingesteld, gebruikt de ontwerper een neutrale kleurconfiguratie om de complexe gedachten van de bewoner te verlichten. De frisse en eenvoudige Scandinavische stijl is gepland als basis, waardoor een warme en rustige ruimtelijke sfeer ontstaat, zodat de bewoners hun geest en lichaam kunnen ontspannen.

In de master bedroom wordt het houten materiaal voortgezet en gecombineerd met gebogen plafonds om een ontspannen persoonlijke ruimte te creëren. Bovendien zorgt de implementatie van iriserend glas als scheidingswand van de kleedkamer voor zowel privacy als functionaliteit.

Het interieurontwerpproject voor de modelwoning is indrukwekkend, omdat het ontwerpteam erin is geslaagd om vier verschillende stijlen te creëren die het potentieel van de nieuw gebouwde ontwikkeling laten zien. De vindingrijke planning en verfijnde herconfiguratie die bij het project betrokken zijn, moeten veel creativiteit en oog voor detail hebben vereist, vooral gezien de behoefte om unieke en aantrekkelijke ruimtes te creëren die een breed scala aan potentiële kopers zouden aanspreken. De open ontwerpbenadering die is gebruikt om het probleem van eenzijdige verlichting op te lossen, is bijzonder opmerkelijk, omdat het suggereert dat de ontwerper veel aandacht heeft besteed aan het creëren van een ruimte die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is.

Afbeelding credits: Harmony Construction Limited Company, 2022

Dit ontwerp heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Interieurruimte, Retail en Tentoonstellingsontwerp in 2023. De Iron A' Design Award wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Ze worden gerespecteerd vanwege het integreren van de beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken. Ze bieden voldoening en positieve gevoelens en dragen bij aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Hsin Chih Wu
Afbeeldingscredits: Harmony Construction Limited Company, 2022
Projectteamleden: Hsin Chih Wu
Projectnaam: Beautiful in Every Single Way
Projectklant: Hsin Chih Wu


Beautiful in Every Single Way IMG #2
Beautiful in Every Single Way IMG #3
Beautiful in Every Single Way IMG #4
Beautiful in Every Single Way IMG #5
Beautiful in Every Single Way IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp