Nubed: Een Uniek en Innovatief Matras voor Ultiem Comfort

Een revolutionair ontwerp van Manuel Fuentes

In de wereld zijn er mensen die dingen op een andere manier zien en maken dan anderen, en dromen ervan om veranderingen aan te brengen in aspecten van het leven die er echt toe doen. Ze willen allemaal een verschil maken in deze wereld. Elk belangrijk project of elke taak begint met een droom, en die dromers hebben de perfecte plek nodig om te beginnen met dromen, een rustgevend en comfortabel matras dat hen eraan herinnert hoe uniek ze zijn.

Nubed is een matras met een unieke uitstraling, met afgeronde hoeken die ons eraan herinneren dat naar bed gaan soepel en ontspannend moet zijn. De rekbare stof past zich gemakkelijk aan het lichaam aan. Binnenin bevinden zich honderden mini-veren gemaakt van hoogwaardig veerkrachtig schuim, die onafhankelijke rustzones creëren die variëren in stevigheid over het matras om de juiste ondersteuning te bieden aan elk deel van het lichaam. Door de vrije ruimtes in het interieur beweegt de lucht vrij, waardoor ventilatieproblemen worden opgelost die vaak voorkomen bij schuimmatrassen.

Het ontwerp van de kern en comfortlagen is gemaakt met behulp van ergonomische principes en CAD-software. Met behulp van een CNC-contourmachine is elke laag uitgesneden uit een blok veerkrachtig polyurethaanschuim. De lagen worden aan elkaar gelijmd met hotmelt-lijm. De hoes is gesneden en genaaid en is gemaakt van polyester stretchstof.

Met een afmeting van 1350 x 1900 x 220 mm (full size) biedt Nubed het perfecte slaapoppervlak voor een goede nachtrust. Het is ontworpen om zich aan te passen aan het lichaam en de juiste ondersteuning te bieden, ongeacht of de persoon op de rug, zij of buik slaapt. De mini-veren in het matras passen zich zachtjes aan en vormen zich naar het lichaam, waardoor de druk wordt verlicht. Ondanks zijn lichte gewicht is het matras zeer stevig en gemakkelijk te verplaatsen.

Het Nubed-matras is ontwikkeld door Manuel Fuentes, een getalenteerde ontwerper uit Mexico City. Het project begon in 2019 en werd in 2021 voltooid. Het ontwerp is gebaseerd op uitgebreid onderzoek naar ergonomie en mechanica van matrassen. De ondersteuningskrachten van het systeem zijn berekend op basis van de gewichtsverdeling van het lichaam, wat heeft geleid tot verschillende comfortzones met verschillende mate van ondersteuning.

Het ontwerpen van een matras dat zich onderscheidt van de gemiddelde matras en waarvan de uitstraling dit direct communiceert, was een uitdaging. Het ontwerp van de kern of het ondersteuningssysteem moest functioneel zijn en zowel ondersteuning als comfort bieden. Dit werd mogelijk door het selecteren van de juiste materialen en het gebruik van technologieën zoals CAD-software en CNC-machines.

Nubed is niet zomaar een matras; het is een statement van stijl, comfort en innovatie. Met zijn unieke ontwerp en geavanceerde ondersteuningssysteem biedt het de perfecte slaapervaring. Het is geen verrassing dat Nubed bekroond is met de prestigieuze Iron A' Design Award in de categorie Bedding Design in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Nubed wordt gerespecteerd vanwege de integratie van de beste industriële praktijken en competente technische kenmerken, die bijdragen aan een betere wereld en zorgen voor voldoening en positieve gevoelens.

Met het Nubed-matras kunt u genieten van een goede nachtrust en ontwaken met hernieuwde energie. Het is een investering in uw comfort en welzijn. Ervaar zelf de unieke eigenschappen van Nubed en ontdek waarom het de perfecte keuze is voor een goede nachtrust.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Manuel Fuentes
Afbeeldingscredits: Manuel Fuentes
Projectteamleden: Manuel Fuentes
Projectnaam: Nubed
Projectklant: Manuel Fuentes


Nubed IMG #2
Nubed IMG #3
Nubed IMG #4
Nubed IMG #5
Nubed IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp