The Warm Days: Een Warme Thuis

Een Uniek en Harmonieus Ontwerp door Yi Chun Chung

Inleiding

Het is niet zomaar een huis, het is een thuis, zo solide als een berg. Het verblindende zonlicht dringt door de vloer-tot-plafond ramen en verlicht de ruime hoofdhal. Een warme weergave, het tafereel is als een geboortedorp voor je. Alle ruimtes zijn gebaseerd op harmonieuze en ingetogen tinten, met houten materialen.

Overal in het huis is doordacht ontwerp toegepast. Een stijlvolle verplaatsbare eettafel, gecombineerd met een keukeneiland, heeft zowel functie als een vloeiende gebogen lijn. Niet blindelings gehoorzaam, maar met uiterst elegante vindingrijkheid, in de hoop dat de twee kleine jongens in het gezin comfortabel en op hun gemak kunnen opgroeien.

In de keuken wordt het schuifdeurontwerp aangevuld met elegante kleuren en transparantie. Bij het koken weerklinkt het pittige aroma in het schone en zorgeloze interieur, waardoor de smaakpapillen van het gezin worden bevredigd.

De gelukkige sfeer in het huis is comfortabel en aantrekkelijk, zo warm als de lentebries, veilig en praktisch. Dit is een vredig toevluchtsoord voor activiteiten en wonen zonder ruwe zeeën. Hier zal het gezin rustig worden neergestreken en zullen de mooie herinneringen aan elkaar de komende jaren goed worden bewaard.

Het project is in 2022 voltooid.

Volledige communicatie met de bewoners van dit huis is essentieel, zodat we hun echte behoeften kunnen begrijpen. Het ontwerp moet meer humaniseren voor het leven van mensen.

Er moesten enkele uitdagingen worden overwonnen, zoals het overbruggen van het duidelijke hoogteverschil tussen balken en kolommen en het verfraaien ervan door middel van een schuine vorm. Het achterpaneel van het hoofdeinde in de grote slaapkamer is gemaakt van imitatie watermal materiaal, dat het kleurenschema en de stijl van de openbare ruimte voortzet. Tegelijkertijd zorgt de combinatie van donkergroen fluweel en titanium-geplateerd metaal voor een rustige en comfortabele slaaptijd voor het echtpaar.

De entree veranda gebruikt rattan hout als kleurbasis met een metalen scherm om een warme en gastvrije eerste indruk te creëren. Het gestroomlijnde plafond wordt verlengd met de bestaande balken en kolommen om de prachtige ceremonie van thuiskomen te onthullen. Bij het betreden van de openbare ruimte zorgt het open ontwerp voor een flexibelere leefruimte. De speciale verf op de tv-wand is voorzien van indirecte verlichting om een elegante ontwerpniveau te creëren. De metalen vitrinekast aan de zijkant verandert tijdens het dineren in een artistiek eindscène en biedt een podium voor de collectie.

Fotograaf: CHUANG Photo Studio

Dit ontwerp heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren. Ze worden gewaardeerd omdat ze best practices op het gebied van kunst, wetenschap, ontwerp en technologie bevatten, sterke technische en creatieve vaardigheden tentoonspreiden en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Chung Yi Chun
Afbeeldingscredits: Photographer : CHUANG Photo Studio
Projectteamleden: Chung Yi Chun
Projectnaam: The Warm Days
Projectklant: Chung Yi Chun


The Warm Days IMG #2
The Warm Days IMG #3
The Warm Days IMG #4
The Warm Days IMG #5
The Warm Days IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp