M. Almana College of Health Sciences: Een Unieke Benadering van Architectuur en Design

Een Innovatief Auditorium dat Traditionele en Moderne Elementen Combineert

Het M. Almana College of Health Sciences (MACHS) is een opvallend voorbeeld van architectuur en design dat zowel traditionele als moderne elementen combineert. Het ontwerp van het auditorium is geïnspireerd door de historische omgeving en de schoonheid van het Arabische woestijnlandschap. Muhammed El Sepaey, de ontwerper achter dit project, heeft gestreefd naar een unieke benadering om studenten aan te trekken en een gevoel van verbondenheid met de campus te creëren.

Het auditorium van MACHS is ontworpen met het oog op zowel functionaliteit als esthetiek. Het gebouw bestaat uit vier verdiepingen en omvat een grote lobby, een auditorium met 1000 zitplaatsen, een seminariezaal met 100 zitplaatsen, administratieve kantoren en een moskee. Het doel van het ontwerp is om studenten te inspireren en hen een omgeving te bieden die zowel traditioneel als modern is.

Een van de opvallende kenmerken van het auditorium is het gebruik van natuurlijk licht en natuurlijke materialen. Er is gekozen voor een hoogwaardig glazen systeem dat zorgt voor een gezond gebruik van daglicht. Daarnaast is er gebruik gemaakt van lokaal Saoedisch natuursteen voor zowel de buiten- als binnenmuren. De meeste materialen, zoals de vloermarmer, de buiten- en binnenverf, het houten bekleding en het meubilair, hebben een zanderige kleur die perfect past bij de historische omgeving en de schoonheid van de Arabische woestijn.

Het ontwerp van het auditorium is ook verrijkt met medische inscripties op de stenen muur. Deze inscripties zijn gerelateerd aan de educatieve inhoud van het college en tonen de chemische en medische symbolen in verschillende talen van de wetenschap. Dit creëert een interactieve ruimte die deel uitmaakt van de herinneringen van de studenten.

Het auditorium is strategisch gelegen en verbonden met alle medische scholen van MACHS, waaronder de School voor Farmacie, de School voor Verpleging, de School voor Fysiotherapie en de School voor Klinisch Laboratoriumonderzoek. Daarnaast zijn er vijf ingangen, waarvan er één de hoofdingang is en vier ingangen gemakkelijke toegang bieden tot het auditorium.

Het ontwerpproces van het auditorium van MACHS was niet zonder uitdagingen. Een van de belangrijkste uitdagingen was het vinden van materialen die geschikt waren voor de historische omgeving en het Arabische woestijnlandschap. Daarnaast moest de ontwerper, Muhammed El Sepaey, zich verdiepen in medisch onderzoek om de inscripties op de stenen muur te kunnen creëren.

Het M. Almana College of Health Sciences is een inspirerend voorbeeld van innovatieve architectuur en design. Het auditorium, met zijn unieke combinatie van traditionele en moderne elementen, is een blikvanger op de campus en biedt studenten een stimulerende omgeving om te leren en te groeien. Het ontwerp is bekroond met de Silver A' Design Award, een erkenning voor de uitmuntendheid en innovatie die het project vertegenwoordigt.

Met het M. Almana College of Health Sciences heeft Muhammed El Sepaey een architectonisch meesterwerk gecreëerd dat de schoonheid en dynamiek van de Arabische woestijn weerspiegelt. Het auditorium is niet alleen een functionele ruimte, maar ook een bron van inspiratie en trots voor de studenten van MACHS.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Muhammed El Sepaey
Afbeeldingscredits: Image #1 : Designer / Photographer Muhammed El Sepaey, Auditorium, 2020. Image #2 : Designer / Photographer Muhammed El Sepaey, Auditorium, 2020. Image #3 : Designer / Photographer Muhammed El Sepaey, Auditorium, 2020. Image #4 : Designer / Photographer Muhammed El Sepaey, Medical inscriptions on stone wall, 2020. Image #5 : Designer / Photographer Muhammed El Sepaey, Auditorium main entry, 2020.
Projectteamleden: Muhammed El Sepaey Hanan Hussein
Projectnaam: Dunes
Projectklant: Muhammed El Sepaey


Dunes IMG #2
Dunes IMG #3
Dunes IMG #4
Dunes IMG #5
Dunes IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp