Verfijnde Woonarchitectuur: C Major door Hsu Hsin Cheng

Een harmonieuze samensmelting van klassieke inspiratie en modern design

In de wereld van architectuur en design is er een ruimte die de rust en sereniteit van Bach's C Major cellostuk belichaamt. Deze residentiële ruimte, ontworpen door Hsu Hsin Cheng, is een meesterwerk dat luxe en rust uitstraalt met een ingetogen toon.

Het eerste wat opvalt aan het ontwerp van C Major is de inspiratiebron. Hsu Hsin Cheng werd geïnspireerd door de kalme en stille klanken van een solo cellostuk in C majeur van Bach. Deze muzikale invloed is duidelijk terug te zien in de ruimte, die is doordrenkt met champagne goud en Morandi grijstinten. Deze kleuren weerspiegelen de elegantie en stabiliteit van licht en schaduw, waardoor de bewoner een gevoel van verlichting en vrijheid van geest vindt.

Een uniek aspect van dit ontwerp is de techniek van het overlappen van verschillende materialen bij elke draai van het veld. Dit injecteert vindingrijkheid in de ruimte tussen het virtuele en het reële. Bovendien is roestvrij staal gebruikt om de abrupte balken te bedekken en zijn er schuifdeuren geïnstalleerd tussen de studeerkamer en de woonkamer, wat de functionaliteit aanzienlijk verbetert. De ontwerplijnen van de microcirculaire plafonds in de openbare ruimte zijn geïnspireerd op de barokke gewelven, een reflectie van de klassieke architectuurstijl uit het tijdperk van Bach.

De technologie die gebruikt is om dit ontwerp te realiseren is even indrukwekkend. Roestvrij staal is gebruikt om de voegen en balken te minimaliseren, terwijl lineaire verlichting is toegevoegd om de massiviteit van de oorspronkelijke balken en kolommen te elimineren. Bovendien is er een bruinachtig glas toegevoegd aan het plafond van de eetkamer en de studeerkamer, wat licht brengt naar de schuifdeur. De gereflecteerde kleur en verlichting vullen elkaar aan, wat een harmonieuze en praktische visuele en functionele optimalisatie oplevert.

De ruimte van 154 vierkante meter omvat een balkon, woonkamer, eetkamer en drie plus één kamer. De studeerkamer kan worden gebruikt als logeerkamer, en de dienstkamer en opbergkamer kunnen samen worden gebruikt. De rustige grijstinten, lederen meubels, transparant glas en spiegelelementen creëren een luxueuze en elegante sfeer in de ruimte. Bovendien heeft het ontwerpteam hard gewerkt aan de keuze van verschillende materialen, en de details zijn verfijnd met de kantafwerkingstechniek.

Dit project is niet alleen gericht op visuele consistentie, maar bereikt ook de perfecte benutting van de ruimte. Door het toevoegen van een studeer- en logeerkamer heeft de ruimte meer flexibiliteit voor opslag en andere toepassingen, evenals een plek voor de huishoudster om te rusten. Daarom kan dit project worden gezien als een perfecte integratie van praktisch en esthetisch ontwerp.

Het project begon in september 2021 en werd afgerond in januari 2022 in Taiwan. Het onderliggende onderzoek voor dit ontwerp omvatte het gebruik van een vloeiende route, in het samenspel van glas, spiegel en grijsschaalmaterialen. Het ontwerpteam heeft de ruimte gedecoreerd met een beige tint en een leren bank. De privéruimte zet de warmte van de beige tint voort. Bovendien zijn de houtnerfmaterialen die in dit project zijn gebruikt, toegepast op de vloer en de kasten, wat harmonie en consistentie brengt in het geheel.

Een uitdaging bij dit project was de abruptheid van de grote dwarsbalk over het hoofdbeeld. Om het massieve gevoel in de ruimte te elimineren en een harmonieus en consistent gevoel te bereiken, heeft het ontwerpteam niet alleen verschillende materialen zoals bruinachtig glas en glas gebruikt, maar ook de ruimte meer consistent gemaakt door kleur. Bovendien echoot de stijl van het Bach-tijdperk de kern van het ontwerp en past deze perfect bij het dagelijks leven om een comfortabelere ervaring te bereiken dan het origineel.

Dit project maakt gebruik van roestvrij staal om de balken te verzwakken en de hele site te verbinden, terwijl de Morandi-kleur wordt gebruikt om de ruimte te verfraaien. De kasten in de studeerkamer zijn gedecoreerd met de natuurlijke tint van pleisterwerk, wat een gevoel van eenvoud injecteert in de luxueuze en elegante ruimte. Zo kan de klant niet alleen met nobelheid naar huis terugkeren, maar ook met een gevoel van soliditeit. Het ontwerpteam heeft ook lineaire verlichting gebruikt om een warme en ontspannen sfeer te creëren, waardoor er meer rust en comfort in de ruimte ontstaat.

Dit ontwerp is bekroond met de Iron A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Gerespecteerd voor het integreren van de beste praktijken in de industrie en competente technische kenmerken, bieden ze voldoening en positieve gevoelens, en dragen ze bij aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: HSU-HSIN CHENG
Afbeeldingscredits: Idea space Design
Projectteamleden: Hsu-Hsin Cheng
Projectnaam: C Major
Projectklant: HSU-HSIN CHENG


C Major  IMG #2
C Major  IMG #3
C Major  IMG #4
C Major  IMG #5
C Major  IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp